Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Andreas Kraul -
Skrevet: 25. april 2005 kl. 16:54
Emne:

Brave Kolleger

Netop hjemvendt fra den nordiske kongres i Island (som debutant og helt ny i DS-bestyrelsen) vil jeg gerne fortælle både Lars Poulsen, Michael Bjørn og andre interesserede medlemmer lidt om, hvad de fire pampere, Mads Wehlast, Jørn Højmark, Poul Erik Andersson og undertegnede, foretog os på vulkanøen.

Programmet var ganske rigtigt omfangsrigt og bestod af ikke så få 'udenomsaktiviteter'. Det ændrer dog ikke på, at selve hovedformålet med turen og kongressen var vigtigt. Nemlig at diskutere, hvem der i fremtiden skal stå i spidsen for Den Internationale forening for sportsjournalister, AIPS.

Selv om vi i øjeblikket ikke er tilfredse med foreningens virke, kan vi jo godt arbejde for, at det bliver bedre fremover.

Den svenske kandidat til posten som 1. vicepræsident, Leif Nilsson, deltog i kongressen, og uden at gå ind i politiske detaljer, kan jeg roligt sige, at vi i den danske delegation ikke var imponerede, da vi sammen med nordmændene gik ham på klingen med hensyn til arbejdet i både UEPS og AIPS.

Desværre virker det ikke som om, at vi kan samle Norden om at støtte italieneren Gianni Merlo som ny præsident for AIPS, men vi fik da et udmærket politisk overblik, som Mads Wehlast i dag skriftligt har viderebragt til formand Steen Ankerdal før den kommende AIPS-kongres og præsidentvalg i Marokko.

Kunne alt dette ikke været klaret på en enkelt dag eller to, spørger den opmærksomme læser.

Jo, det kunne det måske nok, og det var det måske også blevet, hvis den nordiske kongres havde været afholdt i København, Oslo eller Stockholm.

De 20 islandske sportsjournalister i foreningen deroppe er imidlertid voldsomt stolte af ikke bare deres land, men også de helt fantastiske idrætsfaciliteter, som Islands omkring 250.000 inbyggere råder over.

Det ville de gerne vise frem, og som infødt københavner med erfaringer fra Kløvermarken og andre af Københavns Idrætsanlæg kunne jeg i hvert fald ikke undgå at blive imponeret og inspireret af de forhold, som en målrettet satsning på idræt i samfundet har givet islændingene.

Fem full-size indendørs fodboldhaller - flere med tredje generations kunstgræs i Reykjavikområdet. 60 golfbaner fordelt ud over øen. Fem fodboldbaner, flere håndboldhaller og topmoderne svømmeanlæg til 4.300 indbyggere på Vestmannaøerne. Nybyggede 50-meter bassiner - uden- og indendørs i Reykjavik.

Det hele vidnede om et aktivt folkefærd (med forbavsende få overvægtige), og for lige at understrege værternes interesse i besøget fra resten af Norden, ville den islandske præsident gerne have besøg i sit hjem for at fortælle om sit engagement i landets sportskultur. Det sagde vi ikke nej til, selv om det sikkert bliver svært at involvere Anders Fogh eller Frederik, hvis der skal gøres gengæld.

Nå, alt dette altså bare en lille forklaring fra en debutant på Island, hvor jeg i øvrigt også var glad for at møde og udveksle erfaringer og tanker med kolleger fra ikke bare Norden, men også Estland og Grækenland (med hvem vi kan forvente en journalistlandskamp inden opgøret i Parken til efteråret). Ja, det var næsten helt udviklende.

Nå, ja. Og så var maden da også glimrende...

Bedste osv.

Andreas Kraul

P.S. Og bare rolig... Højmark har billeder af absolut alt, hvis der bliver brug for dokumentation.

P.P.S Deruodver forstår jeg i øvrigt heller ikke, hvorfor programmet skulle fjernes fra hjemmesiden. Det må vist være en fejl i en åben organisation.

[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]