Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Ole Fink Mejlgaard -
Skrevet: 7. oktober 2005 kl. 17:33
Emne:

Det er rystende - men ikke overraskende - at TV2's sportsredaktion har ofret et af sine absolut største aktiver i skikkelse af forfatteren, filmgeniet og cykelleksikonet Jørgen Leth, fordi en pinlig lynch-stemning har spredt sig over landet i kølvandet på hans seneste bog, som stort set alle medier ivrigt har citeret fra de seneste dage og uger.

Hvad er det manden har gjort? Han har blandt andet "tilstået", at han for mere end 30 år siden smuglede hash over den danske grænse. Sympatisk - tjaee. Men det er ikke engang noget, den danske straffelovgivning gider beskæftige sig med. Den "sag" er forlængst forældet i straffelovs-forstand - men altså ikke hos TV2.

Dernæst har Jørgen Leth "tilstået", at han i en alder af 68 fortsat er så viril, at han har ladet sig friste af kokkens 17-årige datter hjemme på Haiti. I Danmark er den seksuelle lavalder 15 år. Jeg kender ikke de lokale love for den slags på Haiti, men lur mig, om de sætter alderen højere dér.

Brøden består altså i, at manden ærligt har besluttet sig for at bekende nogle kontroversielle kapitler fra sin fortid.

Det havde han modet til, selv om han selvfølgelig har vidst, at han dermed placerede sig selv i gabestokken.

Men den offentlige ydmygelse er ikke nok for TV2, som slæber ham hele vejen op på skafottet og halshugger en mand og en stemme, der har været med til at skabe en af stationens længstlevende seersucceser.

Det er forstemmende - og alt for Leth!

[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]