Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Steen Ankedal -
Skrevet: 21. november 2006 kl. 17:14
Emne:

Indlæg her på hjemmesiden fra Lars Werge og Ekstra Bladets sportsredaktion samt senest Jens Jørgen Brich, TV3 og Tipsbladet, om mine udtalelser på et seminar på Århus Universitet om pressen og doping kræver en replik.

Det er lidt ærgerligt, at hverken Werge eller Brich var til stede på seminaret - og derfor hørte, hvad jeg rent faktisk sagde. Det er nemlig ikke helt det samme, som har forarget den samlede sportsredaktion på Ekstra Bladet - og får Brinck til at opfordre mig til at overveje min stilling som, formand for Danske Sportsjournalister.

Mit indlæg i debatten handlede om det hykleri, der efter min bedste overbevisning florerer blandt cyklesportens egne folk, der alle udtaler sig bastant mod doping, men i praksis ikke gør noget ved problemets årsag og rødder.

Min påstand var, at når der i 1998 fandt et udbredt dopingmisbrug sted i Tour de France, hvorfor så bilde andre og sig selv ind, at det har ændret sig, når man ikke ændret løbets længde og struktur.

Når det i forbindelse med Festina-skandalen i 1998 blev sagt, at det var nødvendigt - og ifølge en schweizisk læge fornuftigt - at bruge epo for at gennemføre Tour de France på tre uger i det tempo, der køres, hvorfor skulle behovet for at epo-dope sig så være anderledes (forsvundet) i 2006, når intet i løbets længde, struktur og strabadser var ændret.

Ud fra disse forudsætninger konkluderede jeg, at alle ryttere, der gennemførte turen havde brugt doping, da det logisk og fysisk set var umuligt at gennemføre uden en eller anden form for ulovligt tilskud.

Jeg anser det for det rene hykleri - grænsende til justitsmord, hvad også professor Vernmer Møller udtalte på seminaret - at man diskvalificerede ryttere før Touren, fordi de havde plejet omgang med en dubiøs spansk sportslæge.

De var ikke taget for doping, og der er apropos Ivan Basso foreløbig ikke grundlag for at rejse en doping-sag imod dem.

I konsekvens af tingenes tilstand og manglen på viljen til at gøre noget ved Tour-dopingens årsager, konkluderede jeg, at brugen af doping burde tillades. Alle ved jo, at det foregår ud fra "nødvendigheden lov".

Intet tyder jo på, at Touren kan kontrollere sig ud af doping-problemet.

Inldlæggets anden konklusion var, at vi som presse burde undre os noget mere - og oftere spørge os selv og seere, læsere og lyttere, om det vi har set - apropos Floyd Landis - virkelig kan være rigtigt.

Jeg kan da ikke dy mig for at undre mig over indignationen netop i disse dage, hvor Jesper Skibby i en bog skrevet af Ekstra Bladets cykelmedarbejder Brian Askvig fortæller om et markant doping-misbrug.

Debatten om doping og pressens behandling af problemet er vigtig. Jeg letter på hatten for Ekstra Bladet, der stædigt har holdt fast i at skrive om problemet, selvom det næppe står øverst på læsernes ønskeliste. Men det ville være meget udbytterigt at debattere ud fra, hvad der faktisk var blevet sagt - og ikke ud fra referater, der ikke altid får forudsætningerne for de skarpe meninger med.

Steen Ankerdal, der ikke udtale sig som DS-formand, men som journalist med interesse for problemet.[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]