Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Lars Werge -
Skrevet: 21. november 2006 kl. 21:08
Emne:

Her er de facts, som vi på Ekstra Bladet reagerede på:

(Uddrag af nyhedsartikel på IDAN.DK - http://idan.dk/Nyheder/270pressedoping.aspx?/Home/Nyheder.aspx?currentstart=0&ResultPrPage=15&Kortvisning=False&emneID=)

’Det er vel ikke forbudt for pressen at undre sig’

17.11.2006

På et seminar om pressens rolle i dopingproblematikken mødtes akademikere og praktikere til fri debat på Aarhus Universitet. En kritisk og nuanceret mediedækning af doping er vejen frem.

Citatet i overskriften stammer fra Steen Ankerdal, der var det provokatoriske højdepunkt, da Center for Idræt på Aarhus Universitet i går inviterede til seminaret ”Pressen og doping”. Ankerdal var manden bag forløberen for gårsdagens seminar i 1998, hvor pressens rolle i dopingproblematikken blev endevendt i forbindelse med Festina-skandalen i Touren det år.

I 2006 kom en ny Tour-skandale, og professor Verner Møller fra Center for Idræt havde derfor inviteret freelancejournalisten Steen Ankerdal, sportschef på DR Sporten Olav Skaaning Andersen, nyhedschef og Tour de France-redaktør på TV 2 Sporten John Jäger samt professor på juridisk institut og formand for Anti Doping Danmark Jens Evald til debat.

Fri doping

Det blev til fem oplæg om pressens rolle i dopingproblematikken og en følelsesladet fri debat. Fri doping kunne publikum og oplægsholdere dog ikke blive enige om skulle være fremtiden for cykelsporten, selv om Steen Ankerdal argumenterede livligt og engageret for at frigive doping i cykelsport:

’Alle ved jo godt, at man skal bruge doping for at gennemføre Tour de France. Det andet er en illusion for nogle velmenende fjolser. Vi må acceptere, at doping er en del af cykelsporten. Den er fortabt til sig selv,’ sagde han.

Han foreslog en aldersgrænse på 23-24 år, og så måtte rytterne ellers gøre, hvad de ville.

(..)[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]