Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Finn T. Jensen, TV 2 Sporten -
Skrevet: 16. juli 2007 kl. 15:27
Emne:

At tale er sølv og tavshed ind imellem kan være guld, er en god, gammel gennemprøvet sandhed. Men den er tilsyneladende endnu ikke nået helt frem til Steen Ankerdal - formand for foreningen af danske sportsjournalister..

”Jo, jo, men han er jo dopet - præcis som alle andre i feltet”

Vi taler ikke dage eller timer - vi taler minutter, efter at Michael Rasmussen havde passeret målstregen i Tignes oven på søndagens meriterende sejr på 8. etape af Tour de France. Længere tid gik der ikke, før Ankerdal tronede frem på skærmen med ovenstående udsagn.

Det er ikke alene krænkende for enhver form for almindelig retsbevidsthed - det er også rasende forudsigeligt og dybt patetisk.

Nu foregik seancen heldigvis på TV 2 News, så det er begrænset, hvor stor en del af Danmarks befolkning, der har været tvunget til at forholde sig til Ankerdals belæring, men ord til andet var det præcis samme svada, som formanden kom med hin fredag eftermiddag, hvor Bjarne Riis havde holdt pressemøde og bekendt sine synder.

Det var nøjagtigt samme udsagn, som han brægede op med, da DK 4 havde sportspanel kort efter og ren kopi af de indlæg, han i øvrigt har fremsat både på skrift og i tale så mange gange, at det begynder at minde undertegnede om den gamle skillingsvise med ”Hjalmar og Hulda” - 56 vers med samme dræbende kedelige og monotone budskab i omkvædet. Fremsat helt uden brug af nuancer.

Det er mig helt ubegribeligt, at Ankerdal ikke er bedre til at vælge timingen for sin vækkelsesprædikantagtige optræden med denne forudsigelige forestilling - dette budskab, der tilsyneladende ligger ham ualmindeligt meget på sinde.

Det er i hvert fald naivt af ham at tro, at han "hverver" flere meningsfæller lige præcis på et tidspunkt, hvor en stor del af Danmarks befolkning endnu befinder sig i en dyb begejstringsrus.

Her kunne formanden med stor fordel – ikke alene for sig selv men også for danske sportsjournalister både som race og forening – have profiteret af at forholde sig tavs og lade "folk" begejstres i fred.

Men det med tavshed er jo tilsyneladende ikke formandens spidskompetence.[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]