Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Benjamin og Lars /ritzau/ -
Skrevet: 14. maj 2008 kl. 15:01
Emne:

Jeg kan kun bakke op om, at pressepladserne skal forbeholdes de journalister, der beskæfter sig professionelt med kampene. Men jeg vil også gøre opmærksom på, at de nye regler, i hvert fald for os på Ritzau, skaber et stort problem.

Flemming Olesen skriver i sit indlæg, at Ritzau dækker alle kampe, men det vil ikke være tilfældet fremover, hvis de nye regler anvendes helt stringent.

Til cirka halvdelen af kampene benytter vi os af korrespondenter/stringere. Det kan eksempelvis være tidligere praktikanter, der nu bor i Jylland. De er ikke medlemmer af DS, men de leverer et lige så seriøst, vigtigt og berettiget arbejde på dagen, som personer med DS-kortet.

Men indrømmet - de er ikke sportsjournalister på fuld tid. De har måske i ugens løb også skrevet en artikel om forholdene for børn på Grønland eller om stabilitetspagtens betydning for nye EU-lande. Men er det så rimeligt at forlange, at de skal være medlem af DS, Foreningen af grønlandsjournalister og Foreningen for økonomiske og europæiske journalister? - og ja, de to sidste foreninger findes.

Det afgørende må være, om personen på pressepladsen har en faglig berettigelse, frem for hvilket kort han har i baglommen.

Vi støtter op om at forbedre forholdene, men mener, at der skal være plads til en journalist med pressekort, der er akkrediteret gennem eksempelvis Ritzau, DR, TV2...... Også selvom om denne journalist ikke er medlem af interesseorganisationen.

Vores opfattelse er, at selve akkrediteringspligten luger ud i de værste fodboldturister, og vil gerne fremhæve OB's akkrediteringsprocedure som fremragende.

Vh. Benjamin Munk Povlsen og Lars Hestbech – redaktør/souschef på Ritzau-sporten (der selvfølgelig begge er medlem og sætter pris på foreningens arbejde)

[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]