Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Dan Philipsen -
Skrevet: 21. juli 2008 kl. 22:10
Emne:

Fedt emnerubrik, ik? Du måtte ind og læse, hvad I alverden det her handler. Tak for din opmærksomhed. Missionen lykkedes.

Så skete det igen. En kilde i dansk eliteidræt raser over enten voldsom over-vinklet rubrik/indledning eller direkte løgnagtige citater.

Det er sket mange gange i det seneste stykke tid. Og sjovt nok, så er det aldrig i aviserne, at de samme kilder føler sig dårligt behandlet. Det er i mængden af sites med sport på nettet.

De skyder op konstant. Jeg kan tillade at komme med denne kritik, for min egen avis har også fået et. Og jeg skyder ikke mod bestemte sites eller bestemte kolleger.

Jeg skyder, fordi jeg er bekymret og mener, at det er nødvendigt med en debat. For anseelsen blandt danske sportsjournalister. Og ikke mindst for vores arbejdsforhold i fremtiden.

Tingene skal gå hurtigt på nettet. Kampen er massiv mellem de mange sites. Rubrikken skal lokke folk i butikken. Den er afgørende. Også langt mere end i den trykte avis. Og kilden skal i hvert fald ikke sige det samme til X-netmedie, som han/hun sagde til Y-netmedie. Hurtigt, solo, frækt og opsigtsvækkende. Jeg fornemmer, at det er kriterierne for den rendyrkede sportsjournalistik på nettet.

Det må også være forklaringen på, at jeg nu har talt tæt på 10 sager indenfor få måneder, hvor kilder i uhørte vendinger har raset over et overvinklet/løgnagtigt indhold i en sportsnyhed på et dansk netsite.

»Jeg lod mig i formiddag interviewe på telefon med to danske netmedier i lufthavnen. Da jeg landede to timer senere var mine neutrale svar ophøjet som tophistorie med citater fra mig, som jeg aldrig havde sagt. Jeg havde fået 12 sms-beskeder fra folk, der undrede sig over mine citater, der 10 minutter efter interviewet var smidt ud på nettet. Jeg kender ikke de to sites eller de to unge sportsjournalister, der interviewede mig. Men hvis dette er normen fra jeres kant i fremtiden, så er det bare slut med at tale med jer. Så enkelt er det.«

Nogenlunde sådan sagde en særdeles erfaren hovedperson i en af sommerens store transfersager i dansk fodbold, da jeg talte med ham i forrige uge.

Se, det er fandeme skræmmende.

For hvad er konsekvensen? At vi får samme arbejdsvilkår, som kollegerne i Tyskland og England. Jeg forstår de professionelle sportsfolk, der ikke gider tale med os mere, når man ender som hovedperson i forkerte/løgnagtige historier.

Ja, det er da også sket i avisartikler. Men slet, slet ikke i samme omfang som i de seneste 4-5 måneder. I min optik hænger det sammen med de mange netsites og den hurtige journalistik.

Jeg er rent ud sagt bekymret for moralen i vort fag. Er du??

Konstruktive hilsner

Dan, Jyllands-Posten, der alene taler som privatperson og sportsjournalist, og ikke som medlem af DS-bestyrelse[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]