Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Klaus Egelund -
Skrevet: 8. december 2008 kl. 02:28
Emne:

Vi er nu kommet igennem det første fodbold-halvår med medie-manualens fortræffeligheder.

Jeg synes det i den anledning er oplagt at udveksle erfaringer i et bredere forum (altså her!), så vi forhåbentlig kan få ændret de mesy uhensigtsmæssige forhold inden det atter går løs om alt for kort tid.

Og undskyld mig, hvis jeg i den her forbindelse skøjter over de problemer rettigheds-haverne må tumle med. Det er min opfattelse at Medie-manualen i høj grad er skrevet for at give dem med check-hæftet følelsen af eksklusivitet. Men det fokus har så gjort forholdene for den dødelige del af pressen til noget jask flere steder, fordi det ikke er blevet tænkt igennem.

Min oplevelse er, at der er flere steder, hvor det er dybt frustrerende, at det ikke er journalistens eget valg, hvornår det højt besungne mixed zone kan indtages. I Randers bliver man eksempelvis tilbageholdt af neonveste (som tydeligvis er glade for deres flotte veste). Det er en kilde til frustration, når man ikke selv kan beslutte, hvornår det er tid til at gå til mixed zone.

I Sønderjyske er vi det første kvarter efter kampene forhindret i at gøre meget andet end at stå i en gang. Og det betyder at nøglepersoner pisker den anden vej til tv-interview på banen og studie-interview. En yderst uheldig oplevelse på dage med deadline lige om hjørnet.

Samtidig har jeg hørt mere end et eksempel på, at klubber ikke sender spillere til mixed zone. Presse-ansvarlige der ikke spørger den skrevne presse om hvilke spillere, der er interesse i - og får spilleren til at dukke op. Medie-manualen flyder med restriktioner, men også pligter som klubberne skal håndhæve over for medierne... det kniber svært med det sidste.

I Mediemanualen står der

"- Øvrige medier har i mixed zone adgang til begge holds trænere og minimum én spiller fra hvert hold senest 15 minutter efter kampen. De to klubbers medieansvarlige vil af hensyn til deadlines hos de skrivende medier bestræbe sig på at få spillere og trænere i mixed zone så tidligt som muligt efter slutfløjtet.

- Begge holds øvrige spillere skal gå gennem mixed zone efter omklædning."

Det sker bare ikke på den måde!

Der står også:

"Superflash interview

Dette er kun forbeholdt TV-rettighedshavere på nationalt niveau. Superflash interview skal foregå uden for banen og må max. vare 90 sekunder. Emnet er udelukkende kampen.

- Flash interview

Dette er kun forbeholdt rettighedshavere på nationalt niveau. TV-/radiointerview med spillere/trænere max. 10 minutter efter kampen."

Det sker bare ikke på den måde. Superflash tager ofte op mod fem minutter, fordi to spillere skal gennem møllen. Her står kolleger så og tripper for bare at kunne komme i mixed zone. Og Flash-interview... i dag i Haderslev foregik der masse-flash på banen langt senere.

Problemet er bare, at der ikke er nogle konsekvenser, når reglerne ikke bliver overholdt. Til gengæld skal man da nok få at vide, hvis man kommer til at lave et interview på en trappe eller andet.

Jeg har til stadighed svært ved at se formålet med de strammere regler. Det virker ekstremt omstændeligt. Restriktivt ad pommern til. Og formålet er svært at gennemskue... andet end der er nogle ansatte rundt i klubberne, der får ekstra opgaver - og kan bryste sig lidt af at have fået pressen under 'kontrol.' Samtidig er det blevet så omstændeligt at få fat i folk, at jeg ofte oplever at det tager op mod en time at få fat i de sidste personer. Og det er jo fedt, når presse-rummene de fleste steder er åbent i to timer (her er folk dog ofte fleksible).

Jeg synes det bliver gjort unødigt kompliceret. Konceptet er vel bare: Spillere må ikke interviewes før de har været i omklædningsrummet (med mindre du betaler ved kasse et)... Eller har jeg misforstået noget?

Kom endelig med jeres egne beretninger fra skyttegravene derude. Jeg er vel ikke alene. Og de kære presse-medarbejdere fra klubberne derude må da meget gerne synge med.

[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]