Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Andreas Kraul -
Skrevet: 23. marts 2009 kl. 09:45
Emne:

Kære alle

I sidste uge udsendte DBU Kommunikation en række ændrede pressevilkår i forbindelse med fodboldlandsholdets kampe.

I DS-bestyrelsen mener vi, at der er tale om væsentlige forringelser i arbejdsvilkårne for pressen, og derfor tog vi i sidste uge initiativ til et fælles brev fra en række sportsredaktører i det danske mediebillede. Underskrevet af sportsredaktørerne fra blandt andre Berlingske, B.T., Politiken, Jyllands-Posten, Ritzau, DR og TV2 blev nedenstående brev mailet til DBU.

Intentionen var oplæg til en konstruktiv løsning, og DBU har da også allerede imødekommet henvendelsen med forbedrede vilkår i forbindelse med kampene mod Malta og Albanien. Herefter vil der ske en yderligere evaluering, og alle gode input, forslag og kommentarer modtages.

Bedste hilsen

Andreas Kraul, næstformand

***

Kære DBU Kommunikation

Vi har med beklagelse læst de nye retningslinjer for adgangen til spillerne i forbindelse med landsholdets samlinger - især de ændrede forhold i forbindelse med det traditionelle pressemøde dagen før en kamp er vi kede af.

Beklagelsen skyldes hovedsageligt muligheden for at lave god, saglig og grundig journalistik omkring det danske fodboldlandshold - til gavn for pressen, men vel også til gavn for DBU og spillerne selv.

Vi har i sportsjournalistkredse på det seneste modtaget kritik for ikke at være saglige, grundige og fagligt stærke nok, hvilket vi tager meget seriøst. Og til os. I den sammenhæng er det beklageligt, at adgangen til spillerne bliver begrænset til de helt korte - og sjældent særligt givende - interview i mixed zone på træningsbanen.

De ændrede rammer vil dermed kun skubbe niveauet endnu længere ud af en kedelig tangent, og i den forbindelse er det måske værd at se på, hvordan fagligheden, nuancerne og tonen har ændret sig til det markant ringere og meget mere skingre i de lande, der opererer med en lukket pressepolitik omkring landsholdet. Med England som skrækeksemplet.

Det kan grundlæggende være skadeligt for landsholdets image og samspil med offentligheden.

Vi kan forstå, at der allerede i forbindelse med Malta-ugen har været talt om måske at afholde en form for pressemøde en dag tidligere end normalt (torsdag), hvilket stadigvæk vil imødekomme diverse ønsker fra spillerne. Generelt er vi meget villige til netop på den måde at gå ind i en dialog om, hvordan vi får lavet nogle retningslinjer for presseaktiviteter, der både kan fungere for holdet og medierne. Pressemøde to dage før en kamp kunne være en løsning, mens det seneste tiltag med interviewsedler også ser ud til at have fungeret godt, så mindre ønskede spillere ikke sidder og venter forgæves. Det kunne man også arbejde videre med.

I den forbindelse er det værd at nævne, hvordan de tidligere retningslinjer for presseaktiviteter med meget få undtagelser gennem efterhånden en del årtier har sikret et godt, sundt og meget dansk samarbejdsklima landsholdet og medierne i mellem.

Og hvordan det har sikret en bred og nuanceret dækning af landsholdet, hvor regionale aviser har haft mulighed for en længere snak med ’deres’ spiller, som til dagligt måske bor i udlandet, og hvor hvert medie kan gå efter individuelle vinkler og dermed netop ikke levere usaglig ensrettet dækning ud fra de samme citater fra et podie eller andre kilder.

Vi håber, at dette gode samarbejde kan fortsætte, og vi foreslår, at vi efter dobbeltkampene mod Malta og Albanien holder en form for ’evalueringsmøde’ med udvalgte deltagere, så vi forhåbentlig kan nå en fælles forståelse.[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]