Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Klaus Egelund -
Skrevet: 17. juni 2009 kl. 02:18
Emne:

Jeg mener, at det er på sin plads, at vi tager en seriøs drøftelse af det seneste restriktive tiltag fra Superligaens overdrev.

Det er da dybt foruroligende, at der lige frem nu skal nedsænkes restriktioner over hvilken medie-form, som akkrediterede journalister ønsker at benytte sig af i forbindelse med Superliga-kampe.

Jeg finder personligt, at det tiltagende mediekaos omkring kampene i landets fodbold-række, sagtens kan bære, at der bliver set lidt mere kritisk på hvilke personer, der lukkes ind i presse-området.

Men hvis klubberne ønsker det, så bør det gøres gennem tildelingen af akkrediteringer - ikke gennem en regulering af hvilke medie-former, som selvsamme akkrediterede medier ønsker at benytte sig af.

Det kan godt være at salget af tv-rettighederne og den nuværende finanskrise betyder, at klubberne i Suppen føler sig tvunget til at sutte krans på tv-stationerne. Men det er udelukkende rettighederne til live-kampene der er solgt. Og rettighedshaverne har samtidig fået så mange eksklusive privilegier nidkært nedfældet i den vidunderlige medie-manual, at hvor jeg burde fokusere på hurtige kontraer og målmands-reflekser, så jeg drukner nu i super-flash, flash interview, mixed zoner... mens jeg frygter for, at jeg tilfældigvis kommer til at passere en eller anden plasticsnor, der markerer grænsen for, hvor jeg i det hele taget må tale med en eller anden 18-årig knægt, der tilfældigvis kan sparke til en fodbold.

Det undrer ikke mig, at tiltaget her stammer fra de 'medie-ansvarlige' i Superliga-klubberne. 250.000 kr. for at filme interviews. Max-længde på tre minutter. Og fire timers mørklægning.

Det er jo så meget ude af trit med den udvikling som medie-billedet undergår i disse år. Og enhver herinde ved jo, hvem der har dikteret det. Jeg synes bare, at det er ynkeligt, at de samme rettighedshavere, som i forvejene har så mange privilegier omkring kampene, ikke formår at steppe op på dækningen til nettet, hvis de virkelig mærker konkurrencen der.

Men måske kan fremgangsmåden danne skole. Jeg vil da gerne foreslå, at skrivende journalister kun må bruge én blyant til kampe. Og det koster 20.000 kr. årligt at få tilladelse til at bruge blyantspidser. Samtidig må vi ikke offentliggøre noget før 11 timer efter kampene. Min læge vil sikkert påskønne det mindskede pres.

Jeg føler også for Nordjyske med deres ejerskab og tribune-sponsorat i AaB... og nu skal de så til at betale ved kasse et for at filme interview efter kampene.

442.dk håber jeg vil ignorere det her angreb på deres oprustning og stille deres edderkoppe-kameraer op uden for stadion og så lave deres interview der.

Jeg håber at DS meget snart går ind i den her sag med en markant udmelding.

[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]