Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Poul Erik Andersson -
Skrevet: 31. maj 2010 kl. 12:52
Emne:

Der har sneget sig en mærkelig sætning ind i fodbold- og håndboldkommentatorers sprog, nemlig sætningen ”han er rigtig dygtig”.

Jeg mener, at det var Poul Hansen, der begyndte med dette tøsesprog. Siden overtog Peter Kjær sætningen, og i weekenden var det min gamle ven håndboldkommentator Bent Nyegaard, der brugte det. Man hører det også, når spillerne interviewes og de skal rose en medspiller – ”han gik dygtigt i dybden”. Kort sagt har det spredt sig som skvalderkål.

Ja i min tid, sagde vi bare, at ”han var rigtig god”. Nu skal det blive interessant at se, hvor længe ordet får lov til at leve, nu hvor vi er sluppet af med udtrykket ”maskinrummet”.

Forleden ville jeg se atletik på TV2 sport. Den ukendte kommentator sagde straks, at vi nu skulle se et 3000 meter forfølgelsesløb. I min tid kaldte jeg det 3000 meter forhindringsløb, og jeg påpegede, at løbet havde en hare. Vores ukendte kommentator brugte udtrykket ”kanin”, men blev heldigvis korrekset af medkommentatoren, der er fhv. løber.

Ved OL i 1984 i Los Angeles skulle jeg selv have tænkt mig om, da jeg kommenterede den amerikanske løber Mary Decker. Jeg oplyste, at hun netop var blevet skilt fra maratonløberen Ron Tabb, og jeg mente, at årsagen var, ”at der var for megen Ron og for lidt tap”.[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]