Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Tour de France på DR2

Onsdag d. 18. juni 2003

Sport
Temalørdag
DR2 05.07.03 / 21.00

Temalørdag: Tour de France - 100 år

Verdens største cykelløb - Tour de France - fylder rundt. Når rytterne i dag stiller til start, er det 100 år siden, løbet blev født. Temalørdag er sammen med DR Sporten rejst til Paris, og i aftenens program kan man glæde sig til de absolutte højdepunkter fra løbets historie.Aftenens temalørdag fortæller om Tour de Frances historie: Om de store vindere Armstrong, Lemond, Indurain, Merckx og Anquetil; om danskerne i tour'en Sørensen, Skibby, Hamburger og Riis - denne Ørnen fra Herning, der vandt så kraftfuldt i 1996.

Men tour'en er mere end "blot" et cykelløb: Le Tour de France er en stemning, et Frankrig med stejle bjerge, dybe dale, vindfulde kyststrækninger, maleriske småbyer og majestætiske metropoler - en lykkedrøm, en lang historie med helte og store tabere i et nu hundredårigt epos.

Danskerne i Touren

Bjarne Riis var ikke den første. Mange danskere har gennem årene haft succes i Tour de France. Fra ”hønsefarmeren” Leif Mortensen og Mogens Frey frem til Kim Andersen og Rolf Sørensen. Vi har mødt den første dansker, der i 1958 gennemførte Tour de France. Og så har vi besøgt Mogens Frey, der for første gang, siden han stoppede karrieren i 1971, fortæller om den cykelverden, han forlod i skuffelse. Og så kan seerne selvfølgelig møde Bjarne Riis, der vandt touren i 1996.

Tourens konger

En håndfuld ryttere har præsteret det ufattelige at vinde Tour de France 5. gange. Mød legenderne Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Miguel Indurain samt Lance Armstrong, der vandt sin 4. sejr i 2002. Blandt andet har Temalørdag været i Belgien for at møde Eddy Merckx, der uden tvivl er den største cykelrytter gennem tiderne. Han var kongen, men alligevel var han til sidst ikke vellidt i verdens største cykelløb.

Dopingens svøbe

Dopingskandaler har kastet lange skygger over de seneste udgaver af Tour de France. Vi går tæt på den helt store dopingskandale i 1998, der var tæt på at stoppe Tour de France for altid. Manden bag de mange dopingafsløringer er Ekstra Bladets sportsredaktør, Olav Skaaning Andersen, der er gæst i vores studie i Paris.

Den danske vinder

Bjarne Riis - yderligere præsentation er næppe nødvendig. Temalørdag går tæt på Bjarne Riis’ store triumf i 1996, da han som den første og hidtil eneste dansker vandt verdens hårdeste og mest prestigefyldte cykelløb. Vi taler med hans tidligere holdkammerat Brian Holm, der fortæller anekdoter om ørnen fra Herning. Bjarne Riis vil selv være gæst i studiet i Paris.

Prolog

Rytterne tog i dag hul på Tour’en med prologen i Paris’ gader. Se hvordan det gik, og hør om Bjarne Riis er tilfreds med sit hold, CSC.Aftenens program:

21.10: Danskerne i Touren
21.35: Tourens konger
22.05: Dopingens svøbe
22.20: Den danske vinder
22.35: Prolog
23:00 Deadline

Læs mere om Tour de France på DR1 her.


Yderligere oplysninger kan fås hos:
Christian Rask
tlf. 3520 4051 / 2169 0703
mail: chra@dr.dk
TV Presse

eller tilrettelægger Jan Harkamp, tlf.: 35 20 49 14.