Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Motorsport på Eurosport

Fredag d. 11. juli 2003

Til Sportsredaktionen.

I dennne weekend afvikles 8. afdeling af MotoGP Verdensmesterskabet på den klassiske Donington racerbanen i England.

Artiklen nedenfor stilles frit til rådighed for redaktionen sammen med det vedhæftede foto. Hvis billedet publiceres bedes I venligst benytte kildeangivelse.

Bemærk: VM-stilling nederst i meddelelsen.

Med venlig hilsen

Søren Clauding

Eurosport

 

MotoGP: Spændingen øges

Den regerende verdensmester, Honda-køreren Valentino Rossi, blev slået forleden i det Hollandske Grand Prix og det var ikke første gang i denne sæson, hvor han faktisk "kun" har vundet tre af de ialt 7 afviklede løb i MotoGP Verdensmesterskabet. Og faktisk skal vi tre løb tilbage før vi sidste gang så den ellers så dominerende italiener først over målstregen.

Det er de tørre facts forud for søndagens britiske Grand Prix, som afvikles på den klassiske Donington racerbane i British Midland. Her vil Rossi igen blive udfordret af sidste GP vinder, mærke-kollegaen Sete Gibernau, men ikke mindst af landsmanden, Loris Capirossi på Ducati.

Men heller ikke de øvrige mærker vil holde sig tilbage i forsøget på at vippe Rossi effektivt af tronen. Yamaha, Aprilia, Suzuki og ikke mindst Kawasaki, som gjorde en god figur i Holland, er sultne, og måske er der blevet risset lidt i Rossis selvtillid, selvom han i så fald skjuler det godt. Han fører da også kampen om Verdensmesterskabet med 38 points inden Englands Grand Prix.

I de øvrige klasser er spændingen ikke mindre. Aprilias fabrikskører, Manuel Poggiali fra San Marino, kan ikke vide sig sikker i 250 ccm klassen og i 125 ccm katagorien er det spændende om tyskeren Steve Jenkner kan gentage succes’en fra Holland, hvor han vandt sin første sejr i MotoGP verdensmesterskabet.

Englands Grand Prix kan følges på Eurosport med sammendrag lørdag aften og "live" på selve løbsdagen. Løbene begynder en time forskudt p.g.a. tidsforskellen søndag klokken 11.00 og fortsætter til klokken 16.15 med MotoGP starten klokken 15.00.

Stillingen i VM forud for 8. afd. (ud af 16):

MotoGP:

1. Valentino Rossi (ITA), Honda, 151 points

2. Sete Gibernau (SPA), Honda, 113 pts.

3. Max Biaggi (ITA), Honda, 105 pts.

 

250 ccm:

1. Manuel Poggiali (RSM), Aprilia, 101 points

2. Roberto Rolfo (ITA), Honda, 86 pts.

3. Toni Elias (SPA), Aprilia, 84 pts.

125 ccm:

1. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 124 points.

2. Steve Jenkner (GER), Aprilia, 98

3. Lucio Cecchinello (ITA), Aprilia, 91 pts.