Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Post Danmark Rundt på DR

Torsdag d. 17. juli 2003

Post Danmark Rundt på DR

DR Sporten er taget på landevejen, hvor der hver dag under cykelløbet, Post Danmark Rundt, vises højdepunkter, reportager og interviews fra den største cykelbegivenhed på dansk grund.Det danske etapeløb, Post Danmark Rundt, køres for 13. gang fra 12. - 16. august med et meget stærkt felt. Ni af de 16 deltagende hold var også til start i årets Tour de France. DR1 sender 15-20 minutters højdepunkter, reportager og interviews hver aften. Ligesom i Tour de France er Louise Bjerregaard vært, mens Dennis Ritter og Morten Clausen står for selve dækningen af det 855 km lange løb.

Igen i år vil både internationale og danske cykelstjerner sætte deres præg på etapeløbet, der starter i Skagen og slutter ved opløbsstrækningen på Frederiksberg Alle i København. Der er truffet aftaler med fem hold fra verdensranglistens top 10. I sandhed et verdensklassefelt, der bekræfter det gode omdømme Post Danmark Rundt har fået i udlandet.

Det bliver et løb med en blanding af større og mindre veje, hvor de små veje traditionelt byder på flot og medrivende cykelløb. Årets rute bliver en blanding af flade landeveje og høje bakkedrag. Og så er der sikkerhed for teknisk svære afsluttende rundstrækninger de tre første dage.

Et stærkt felt
Quick Step, Team Telekom, Rabobank, Gerolsteiner, AG2R, Lotto-Domo, Brioches la Boulangére, Landbouwkrediet-Colnago og ikke mindst de to danske hold Team CSC og Team fakta er blandt holdene i årets Post Danmark Rundt.

Og blandt de allerede udtagne ryttere findes der en perlerække af internationale topryttere med sidste års vinder i spidsen: Jakob Piil, Andrea Tafi, Kurt Asle Arvesen, Magnus Bäckstedt, Frank Høj, Scott Sunderland, Jan Kirsipuu, Andreas Klier, Danilo Hondo, Robert Bartko, Robert Hunter, Michael Rasmussen, Olaf Pollack, Michael Rich, Uwe Peshel, Emmanuel Magnien, Damien Nazon, Ludo Dierckxens, Tom Steels, Ludovic Capelle, Bart Voskamp, Jan Koerts og Jeroen Blijlevens.

Dertil kommer at bl.a. Quick Step og Lotto-Domo stadig mangler at udtage deres hold og at flere af de øvrige hold, bl.a. Telekom endnu ikke har sat navne på alle otte mand.DR1 sender hver dag fra Post Danmark Rundt:
Tirsdag 12. august kl. 22.00 - 22.20
Onsdag 13. august kl. 22.00 - 22.20
Torsdag 14. august kl. 22.00 - 22.20
Fredag 15 august kl. 23.20 - 23.40
Lørdag 16. august kl. 17.30 - 17.50


Yderligere oplysninger kan fås hos:
Christian Rask
tlf. 3520 4051 / 2169 0703
mail: chra@dr.dk
TV Presse

eller redaktør Jan Rosendal, tlf.: 3520 4940.