Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Brand(t) i gaden

Onsdag d. 22. december 1999

Henrik Brandt, DR-sportens chef, fylder 50 år den 10. januar.

Henrik Brandt har styret Radiosporten med behændig hånd siden 1987, hvor den blev adskilt fra TV sporten.

Hans journalistiske karriere startede på Lollands Tidende i Nakskov i 1968. Senere kom han til Nykøbing Falster for NYDAG, hvor han også gik ind i politik. Kom i byrådet for SF fra 1974-79, og allerede på det tidspunkt viste han store organisatoriske evner.

Var også på vej ind i landspolitik, men et vikarjob i Danmarks Radio i 1977 udviklede sig til fastansættelse et par år senere. I Journalistgruppen opdagede man hurtigt Henrik Brandts lederevner, og efter et år som næstformand blev han valgt til formand for Danmarks Radios journalister i 1981.

Efter at have aftjent sin værnepligt på denne post i et par år vendte han tilbage til journalistisk arbejde på Radiosporten i 1984, hvor han hurtigt fik placeret sig i en central rolle som studievært i specielt søndagsudsendelserne.

Da Radio og Tv sporten blev adskilt i 1987, blev Henrik Brandt udnævnt til redaktionsleder for Radiosporten. Og den pragmatisk resultatorienterede Brandt fik hurtigt skabt en redaktion, som blev meget populær hos lytterne. Ikke mindst udsendelsen Sport på 3 eren om søndagen udviklede Brandt hele tiden med stor dygtighed. Han har altid været lidt på forkant af udviklingen- både den tekniske og redaktionelle.

Som studievært vil Henrik Brandt blandt andet blive husket for et eminent samarbejde med Hans Otto Bisgaard i forbindelse med dækningen af sommer OL i Seoul i 1988. De to studieværter og folkene i marken gjorde det så godt, at de blev udnævnt til årets sportsjournalister

Den tidligere så rebelske Henrik Brandt har udviklet sig til at blive firmaets mand. Han er hele tiden i gang med at tænke nye tanker og parat til at udvikle nye programtyper. Så det er da også helt i hans ånd, at Radiosportens flagskib om søndagen fra årskiftet blev flyttet over på P-4 med et nyt koncept.

Ny udfordringer vinker forude på den initiativrige chef, som i virkeligheden er meget beskeden. Han er ingen receptionsløve, arbejder først og fremmest på at gøre produktet bedre. Det er stadig det organisatoriske, det politiske spil i Danmarks Radios korridorer, der tænder ham. Hans eget ego bliver ikke plejet så omhyggeligt, og runde fødselsdage, som minder ham om tiden, vil han helst flygte fra.. På dagen befinder han sig således et sted i Brasilien.
fwi