Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Viasat Sport sender E-dart

Torsdag d. 4. september 2003

 
Verdensmesterskab i E-Dart for første gang på dansk grund.
 
Fredericia, den 4. september 2003
 
Fredericia Idrætscenter vil i tiden 10.-13. september 2003 danne rammen om det første verdensmesterskab i elektronisk dart på dansk jord. Til mesterskabet forventes at op imod 500 deltagere fra 15 nationer vil deltage. Mesterskabet afvikles i centres hal 5 og 6, hvor der vil blive opstillet 60 dartautomater/baner til formålet.
 

 


Ung sport

Elektrondart startede i Danmark for alvor i januar 1999, hvor de første dartautomater blev opstillet på spillestederne. I april samme år startede den første liga i Fredericia. Siden er sporten blevet udbredt til det meste af Fyn, Sønderjylland og Østjylland. På de tre første år har mere end 800 spillere været med på hold. Hvoraf kun ca. 15% er egentlige dartspillere. Den yngste spiller er ca. 16 år og alderspræsidenten er 74 år.
 
Sporten, som de fleste nok mest kender fra Eurosport på tv, er i lighed med traditionel dart, en sport som spilles på en dartskive, dog med én væsentlig forskel, idet skiven automatisk registrerer spillerens score. Pilene er næsten identiske med traditionelle pile, dog er spidsen af plastic. Disciplinerne der dystes i, er i lighed med almindelig dart, 501 double out.
 
Åbningshøjtideligheden finder sted i Fredericia idrætscenter onsdag den 10.09.03
kl. 18.30.
 
Arrangør af dette store arrangement er E-Dart Danmark, som i samarbejde med en række organisationer, har påtaget sig denne opgave.
Uddrag fra mesterskabet vil blive vist på
VIASAT SPORT i et 2 timers program lørdag aften den 13.9.
 
 
 
På WM komiteen´s vegne
 
Kenneth Dini.
Tlf. 40 26 10 34
Info www.e-dart.dk