Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Indkvartering under OL 2000

Fredag d. 19. september 2003

Der er mindre end et år til de olympiske lege i Athen, hvor omkring 35 danske journalister og pressefotografer og en stor gruppe fra DR og TV2 er akkrediteret.

Danske Sportsjournalister har med henblik på et tilbud om samlet indkvartering været i Athen sammen med Ulrik Bohse fra vort faste rejseselskab Travel Sense for at se på mulighederne. I en hovedstad med blot 57.000 senge er overnatning et problem - og det er dyrt.

I de private lejligheder, som vi så, og som ligger nogenlunde tæt (inden for en time med metro, bus, taxa) fra pressecentret (MPC) ved siden af det olympiske stadion, er prisen oppe i nærheden af 2000 kroner pr. nat for en seng/et værelse. Vi forhandler pt. med en græsk kontakt om at få et antal private lejligheder til en lidt lavere pris. Men det indebærer, at der bestilles og betales depositum meget snart.

Alle hoteller i Athen og en lang række andre lejligheder er inde under organisationskomiteen ATHOCs paraply med priser der i første udbudsrunde (før 13. august) begyndte ved 1400 kroner/pr nat og gik op til 4000 kroner. Det var på den baggrund, at vi troede, at vi kunne lave noget selv, der var mere favorabelt. Besøget i Athen har vist, at det bliver svært at gøre det billigere, men det kan forhåbentlig blive lidt bedre med relativ kort afstand til MPC og stadion.

Nu som før er indtrykket, at det helt store problem i Athen bliver transporten.
ATHOC har sikret sig 2100 busser til det olympiske transportsystem - og byen har en fint fungerende metro. Det ligner i princippet Sydney 2000, forskellen er blot, at byen Athen er tættere, med flere mennesker og flere biler på et mindre område end Sydney. Og så forekommer organisationen ikke nær så effektiv og funktionel som i Australien.

For at kunne komme videre - og det haster - har DS brug for en BINDENDE tilkendegivelse fra alle akkrediterede og deres arbejdspladser, om vi under disse de givne omstændigheder skal arbejde videre på en fælles løsning - altså med leje af private lejligheder til en maksimal leje på f.eks. 2000 kr. nat/pers.

Alternativet er, at de enkelte blade/OL-deltagere klarer indkvartering selv. f.eks. gennem ATHOC.

Travel Sense A/S (Ulrik Bohse) har booket flybilletter, så der er til alle. Udrejsen ligger omkring 10. august, men kan bllive tidligere - det vigtige er hjemrejsen den 31. august. OL slutter den søndag den 29. august om aftenen.

Sportsredaktørerne/redaktionerne bedes inden for de nærmeste dage melde tilbage til Steen Ankerdal (ankerdal@mail.tele.dk) om de ønsker at deltage i fælles indkvartering. Blade med flere akkrediterede søger vi naturligvis at placere i en og samme lejlighed.

Venlig hilsen
DS Steen Ankerdal