Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Uenighed i Viborg

Mandag d. 29. september 2003

Viborg Stifts Folkeblad og Viborg fF's direktør Morten Jensen er ikke helt enige om, hvorfor Viborgs lejemål af nigerianeren Victor Ezeji gik i vasken.
Det har givet anledning til denne kommentar i Viborg Stifts Folkeblad i dag, skrevet af sportsredaktør Henrik Larsen:

For letkøbt

Kommentar

Af sportsredaktør Henrik Larsen

VFF-direktør Morten Jensen kastede i fredagsavisen en bold med så skarpe beskyldninger, at den nødvendigvis må kastes tilbage.

Ifølge Morten Jensen bærer Folkebladet en stor del af skylden for, at den nigerianske angriber Victor Ezeji ikke kommer til VFF.

Vi, avisen, fik lejeaftalen til at gå i hårdknude ved gentagne gange at ringe til Victor Ezejis klub, Enyimba. Ydermere skulle vi have bevæget os ud af en tangent, hvor vi har stolet mere på Enyimbas direktør end på VFF og Morten Jensen.

Begge påstande er forkerte og er mest af alt udtryk for, at VFF-direktøren har en dårlig sag. Har man ikke lyst til selv at påtage sig ansvaret, hvad der havde været mest klædeligt, er det så nemt og bekvemt at skubbe skylden over på medierne.

Men det er ganske enkelt for letkøbt.

Historierne, vi har skrevet om Victor Ezji, er skrevet ud fra almindelige journalistiske principper. Den ene part er blevet hørt, og den anden part er blevet hørt. Derfor må man undre sig over, at Morten Jensen, der er en medievant person, to gange i højlydte vendinger har skældt en medarbejder fra Folkebladet ud for, at avisen har skrevet om den nigerianske angriber. De to episoder har vi forbigået i tavshed.

Men med fredagens udfald mod Folkebladet har VFF-direktøren selv prikket hul på sagen.

Morten Jensen siger, at der er indgået en bindende skriftlig aftale. Er det rigtigt, virker det mærkeligt, at en håndfuld telefonopringer til Nigeria kan få det hele til at gå i vasken. Og findes der virkelig en juridisk gældende aftale, kan vi kun opfordre VFF til at overdrage sagen til FIFA for på den måde at få Enyimba til at frigive sin stjernespiller.

Den nigerianske angriber var Morten Jensens projekt. Det var ham, som stolede på en kvindelig, græsk advokat og gennem hende fik aftalen i stand. Der stod masser af prestige på spil, og da projektet uventet faldt til jorden, blev ansvaret meget belejligt skubbet videre.

Men den holder ikke. Folkebladet har ikke puffet til noget læs. Et afrikansk medie havde eksempelvis inden vores første artikel skrevet om, hvordan Victor Ezji var forsvundet fra en træningslejr for at tage til en udenlandsk klub uden at give sin egen klub besked.

Endelig må Morten Jensen forstå, at Folkebladet er en selvstændig virksomhed, hvis medarbejdere kan ringe til hvem som helst uden først at skulle spørge VFF eller andre om lov.hennde-bergske.dk