Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ulovligt

Lørdag d. 12. juni 1999

TV2 overtrådte loven ved at sende håndboldlandskampen Danmark-Cuba fra VM i Cairo forskudt kl. 20.00 og ikke direkte kl. 14.00.
TV3 Plus sendte fodboldlandskampen Wales-Danmark kl. 20.00, og TV2´s ændring bliver dermed opfattet som chikane mod fodboldtransmissionen.
TV2 begrunder flytningen af transmissionen til kl. 20.00 med, at det halve Danmark var på arbejde kl. 14.00 og dermed var afskåret fra at se kampen direkte.
Danmark-Cuba var blandt de store sportsbegivenheder, som ifølge et EU-direktiv og dansk lovgivning om "udnyttelse af tv-rettigheder til begivenheder af væsentlig samfundsmæssig interesse" skal transmitteres af en landsdækkende tv-kanal, dvs. DR eller TV2.
Sportsbegivenheder skal sendes direkte, medmindre de finder sted om natten (kl. 24-06), medmindre der er flere sideløbende begivenheder ved f.eks. OL, eller medmindre en direkte udsendelse vil betyde flytning af udsendelser af væsentlig samfundsmæssig interesse.
Ingen af disse undtagelser kunne dog bruges til at flytte Danmark-Cuba.
TV2 skal redegøre for sagen over for kulturministeriet.
TV2 erkender, at man ikke har været opmærksom på pligten til at sende opgøret direkte, og man indrømmer fejlen.
Ifølge Politiken kan der blive tale om en bøde til TV2.
TV3 Plus havde 547.000 seere til landskampen Wales-Danmark, men mener, at seertallet havde været væsentligt højere, hvis TV2 ikke havde sendt håndboldkampen på samme tidspunkt.
Det kan ikke bevises, om der er tale om chikane, men Politiken nævner, at TV3 offentliggjorde resultatet af håndboldkampen kl. 18.15, mens TV2 afslørede resultatet af fodboldlandskampen Bulgarien-England, som senere på aftenen blev sendt på TV3 Plus.