Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Et legebarn fylder 60

Lørdag d. 22. januar 2000

Det ville være en grov påstand at sige, at Kurt Thyboe bliver voksen, når han fylder 60 år den 24. januar.
Han har altid været et legebarn, og det bliver der ikke lavet om på, fordi han nu runder endnu et skarpt hjørne.

Da Thyboe fyldte 50, sendte han indbydelser med sig selv som folde-ud-mand.
Ved at bruge billedet som bordkort kunne han være sikker på, at folk havde mistet noget af appetitten.

I de seneste år har den bokseglade reporter fået på tævet for sine kommentarer på tv-skærmen. Han er lidt for meget tilskuer og tilhænger og for lidt kommentator, skriver kritikerne.
Kurt har dog ikke lavet om på stilen af den grund.
Han er stadig den ellevilde reporter ved ringside og lader sig begejstre.
Det er også en kunst i en alder af 60 år, omend det ofte går ud over troværdigheden.

Kurt elsker bokseverdenen, men har dog også givet Mogens Palle hjertebanken, bl.a. med sin forside-kioskbasker om Gert Bo Jacobsens såkaldte sejr over Manning Galloway. I dag er Gert Bo og Kurt Thyboe makkere ved mikrofonen.

Kurt Thyboe har været vild med sport, siden kedelpasser Henning Thyboe satte sønnen i verden den 24. januar 1940 i Århus.

Kurt blev nysproglig student i 1958, gik på Handelshøjskolen fra 1958 til 60 og på Danmarks Journalisthøjskole fra december 1963 til februar 1964 som elev på Aalborg Stiftstidende, hvor han startede den 1. april 1962.

1. august 1965 kom han til B.T., 1. september 1968 til Politiken, og 1. oktober 1970 startede et stort kapitel i hans liv, da han kom på rapport, først som redaktionschef, senere som medredaktør og fra 1. august 1974 som redaktør.

Efter årene på rapport har han været sportsredaktør på Ekstra-Bladet, og han har været tv-kommentator for TV3 og TV1000.

Efter sin tid på Ekstra-Bladet valgte Kurt Thyboe at slå sig ned i Barcelona, og herfra styrer han sit underlige univers.

Han har dog været en del i Danmark, bl.a. for at skribe bøger:
"Vi kalder dem helte", "Ringens mestre", "Brøndby Forever" og "FCK - den umulige drøm" er bare nogle af dem, der har hærget sportshylderne hos de danske boghandlere.

Kurt Thyboe er en ener.
"Han er ikke som de andre", kunne være hans kendingsmelodi, og han er en glad dreng, en god kammerat og fyldt med skøre indfald.

En af de mange ideer, han fik, var, at han ville lære 10 sprog. Det lykkedes:
Dansk, norsk, svensk, engelsk, tysk fransk, spansk, italiensk, russisk og portugisisk.

I mange år var Kurt Thyboe en del af "holdet" ved landskampe og andre store begivenheder, mens han var chef på Ekstra-Bladet.
I dag dukker han op til boksestævner, til cykelløb, når sønnen Nicky er med i feltet og tilfældige begivenheder, men det skal ikke forhindre Danske Sportsjournalister i at ønske vort gonzo-medlem og Nou Camp-nabo en rigtig god fødselsdag.

(Tommy Poulsen)