Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Prof-boksning på TV-Danmark 1

Lørdag d. 29. januar 2000

Pressemeddelelse
Fredag den 28. januar 2000


- ”Fight Night” på TvDanmark 1 -

Dobbelt VM-stævne og i alt 11 internationale topkampe transmitteres direkte fra Aalborg Hallen
fredag den 18. februar fra kl. 19.30

Thomas Damgaard får sensationel VM-chance, mens Jesper D. Jensen ryger ud i titelforsvar ved TvDanmark 1s næste ”Fight Night” fredag den 18. februar direkte fra Aalborg Hallen.

Carlos Baldomir, den regerende IBC-mester og Frank Olsens banemand, har på grund af skader midlertidigt måttet opgive sin VM-titel. Det giver således sensationelt Thomas Damgaard chancen for at blive verdensmester i weltervægt i IBC-regi. Han forpligter sig dog til senere at forsvare titlen mod Baldomir.

Ved samme stævne skal Jesper D. Jensen for tredje gang forsøge at forsvare sin IBC VM-titel i jr. bantamvægt.

”Fight Night” på TvDanmark 1 fredag den 18. februar bliver en sand stjerneparade af danske boksere, idet også IBC verdensmesteren i sværvægt – Brian Nielsen – igen vil være i rampelyset efter den spændende og dramatiske VM-kamp i Kolding den 14. januar. Her erobrede han VM-titlen ved at knockout besejre den stærkt undertippede amerikanske hard-hitter, Troy Weida, i 8. omgang.

Endvidere kommer IBFs interkontinentale mester, Fransk Olsen, i ringen, ligesom det 20-årige stortalent – europaranglistens nr. 5 – Mikkel Kessler, som amerikanske bokseeksperter allerede har døbt ”Europas Oscar De La Hoya”, også vil bokse ved storstævnet i Aalborg.

Tue Bjørn Thomsen, der med stor succes har skiftet til den nye vægtklasse super-cruiservægt og håber på en VM-chance i sin nye vægtklasse inden sommerferien, vil igen være på programmet efter en ufrivillig pause.

De tre stortalenter, fluevægteren Steffen Nørskov, ubesejret og med to knock-out sejre i tre kampe, super-cruiservægteren med den sensationelle knockout debut, Simon Welms, samt cruiservægteren Steffen Nielsen, der på dramatisk vis vandt på knockout i sin debutkamp i Randers i oktober måned og havde en lyn knockout i første omgang ved det seneste stævne i Kolding, er ligeledes alle på programmet i Aalborg. Alle tre boksere har debuteret indenfor de seneste fire måneder og haft kæmpe succes. Seerne skal således overvære tre boksere med et stort potentiale på TvDanmark 1 fredag den 18. februar.

For yderligere information samt billeder kontakt venligst:
TvDanmarks presseafdeling, Camilla Kristensen, tlf.: 32 69 96 75.


Pressemeddelelse
Fredag den 28. januar 2000

Sensationel VM-kamp til Thomas Damgaard. Han møder Phillip Holiday
– syv gange IBF verdensmester -
ved ”Fight Night” på TvDanmark 1
fredag den 18. februar i Aalborg Hallen

Det bliver en skrap opgave for den abdicerede danske Europamester i letweltervægt, Thomas Damgaard, når han i Aalborg Hallen fredag den 18. februar får chancen for at blive IBC-verdensmester i sin nye vægtklasse – weltervægt.

IBC har nemlig anerkendt sydafrikaneren, Phillip Holiday, som udfordrer til at møde Thomas Damgaard om den ledige titel. Phillip Holiday, 29 år, er en sejrsvant herre med nogle imponerende rekordlister både som amatør og professionel.

Som amatør blev det til 103 kampe, hvor 98 blev vundet og kun fem tabt. Som professionel har han til dato bokset 38 kampe. Heraf er de 36 vundet og kun to tabt. I alt kun syv nederlag i 141 kampe.

Hele otte gang boksede Phillip Holiday om IBF-verdensmesterskabet i letvægt og var regerende mester i to år – fra 1995 til 1997 – hvor han mistede sin titel til selveste Shane Mosley, måske verdens bedste weltervægt - i hvert fald efter hans egen mening og resultaterne at dømme. Holiday tabte efter et brag af en kamp på point efter 12 omgange.

Det er de skrappe drenge Phillip Holiday har lagt for sine fødder gennem sin glorværdige karriere, og det vakte berettiget opsigt, da han rejste til Australien og knock-out besejrede det måske største australske idol gennem tiderne - nemlig selveste Jeff Fenech, der blev verdensmester hele 12 gange.

Ligesom Thomas Damgaard måtte også Phillip Holiday opgive at kæmpe mod vægtpineriet, og begge får nu chancen for at blive ny verdensmester i weltervægt.

Det bliver med statsgaranti et brag af en kamp, og temperaturen vil stige adskillige grader i hallen, når de to aggressive fightere mødes i ringens midte for at nedbryde modstanderen og få rejst armen i vejret af kamplederen som tegn på, at man atter er mester – Champion of the Year.

Skal Thomas Damgaard opleve at blive IBC-verdensmester mod selveste Phillip Holiday, og skal han endnu engang levere en toppræstation på niveau med de to kampe om EM-titlen mod henholdsvis José Manuel Berdonce i Århus og Khalid Rahilou – den franske WBA-verdensmester og tidligere Europamester – som han sensationelt besejrede i K.B. Hallen.

For yderligere information samt billeder kontakt venligst:
TvDanmarks presseafdeling, Camilla Kristensen, tlf.: 32 69 96 75.