Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Kritik af TV 2's dækning fra La Manga

Mandag d. 7. februar 2000

Sportsredaktør Rasmus Bech langer ud efter TV2's transmissioner fra ligalandsholdets kampe i La Manga i den nordiske turnering i sidste uge i "Bechs Boks" i Politiken i dag.

Han skriver bl.a.:

Holdet, der består af de mest fremtrædende superligaspillere og enkelte overskudsspillere i udenlandske klubber, har netop deltaget i en nordisk landsholdsturnering i La Manga i Spanien. Og her 'præsterede' det udvalgte danske mandskab noget af det ringeste fodboldspil, nogen tåbelig tv-station endnu har transmitteret fra noget sted i verden til nogen som helst seere.

Havde det været Elfenbenskysten, der havde leveret en så horribel omgang fodbold, som danskerne eksempelvis gjorde det mod Norge, så var spillerne ikke sluppet med to dages internering. De havde siddet der endnu.

EGENTLIG må man sige, at der ikke var noget galt med det danske landsholds indsats i Spanien - hvis indsatsen altså alene skal måles på energi. Alle mand løb skam ivrigt og energisk, kæmpede og svedte bravt under den dejlige forårssol.

Men ser vi på den spillemæssige præstation, så må det konstateres, at det danske mandskab mere end strejfede spillets bundniveau. Og det er bekymrende. Det var en uhyggelig udstilling af elendige afleveringer, misforståelser og tekniske fejl - intet hang sammen, intet fungerede, intet lignede stort set rigtig fodbold. Stadig med kampen mod Norge, der blev tabt 4-2 efter fire norske scoringer på såkaldte dødboldsituationer, som det absolut mest skræmmende eksempel.

FORKLARINGER er der nok af, og vi kender dem godt: Spillerne er endnu ikke i form, der er mere end en måned til Superligaens start, boldfølingen er endnu ikke på plads. Og desuden kender spillerne ikke hinanden som holdkammerater. Ja-ja. Disse ting skal selvfølgelig accepteres og medregnes, når præstationerne skal bedømmes.

På den anden side må det konstateres, at holdet bestod af de bedste fra den hjemlige Superliga - med nogle få afbuds-undtagelser. Altså spillere, der ikke er født i går, men som derimod er erfarne levebrødsspillere, man kan tillade sig at forvente et vist standardniveau hos. Det kunne kun et par få navne leve op til, og blandt dem var ikke Peter Møller og Carsten Fredgaard, der er i reservestaben i deres spanske og engelske klub.

Det synes med andre ord ikke at være på Ligalandsholdet og i Superligaen, landstræner Bo Johansson og senere Morten Olsen skal finde forstærkninger til det rigtige landshold.

ELENDIGHEDEN i La Manga kunne - midt i den standende diskussion om tv-mediets overfodring af seerne med ligegyldig håndbold og fodbold - følges direkte på TV 2. Jamen hvorfor?

Stationens chefer fortæller ellers gerne til højre og venstre, at ingen gider se Superliga-fodbold i fjernsynet, og at man er glad for, at piratsenderen TV3 er røget på fodboldkontrakten. Men hvis dette er holdningen, hvorfor skulle nogen så gide se 'superligalandsholdet' i en træningsturnering i Spanien - på TV 2? Det er i denne forbindelse, ordet hykleri dukker op. Tag dog selv et ansvar, TV 2.