Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Flemming Nielsen fylder 70 år

Søndag d. 22. februar 2004

FLEMMING NIELSEN 70 ÅR - tirsdag 24. februar:

Vær ikke overrasket, hvis dagens fødselar ikke er hjemme for at tage imod gæster. Han er nok ude og spille fodbold, enten på AB Master, Stjerneholdet eller et andet hold, der vil gøre brug af 'fyrværkerens' spilforståelse og rutine.
Meget i det lange liv har handlet om legen med 'verdens bedste legetøj'. I gården i Hindegade, senere hos B 93, AB, landsholdet, Atalanta i Italien og Morton i Skotland.
En lang rejse, hvor hans medfødte talent, parret med vilje og ambitioner, gjorde ham til en af de største gennem tiderne i dansk fodbold.
Flemming var en kunstner på banen og også udenfor, havde han kreative evner. Det afslørede han i sine journalistår på Aftenbladet, Politiken og BT. Den lette pen, der også havde bid, beskrev underholdende og ofte med humor, landsholdets op og nedture, og hans egen viden om fodbold på topplan gjorde ham til en af de største analytikere i dansk sportspresse.
Nu har han gearet ned - ikke fodboldmæssigt, for han har tidligere sagt, at 'livet er intet uden fodbold' og slet ikke, når han også kan få lov til at skælde ud på med og modstandere, men i 3. halvleg med en kasse øl på
gulvet i omklædningsrummet, tilgiver han alle. Der banker trods alt et stort hjerte i ham, og gennem de mange år er der mange, der har lært at sætte pris på hans engagement, på og uden for banen. En vennernes ven og en familiefar, der går langt - og et stykke videre - for at få alt til at fungere.
Kun de færreste ved, at han ikke er til fest og farver, når han selv skal fejres. Derfor har han ikke planlagt fest, men der skal nok dukke et par stykker eller tre op, for vi ved jeg alle, at han bor i Ålsgårde og kommer hjem, når han har spillet sit fodbold.
Vagn Nielsen, lillebror og journalist på Ekstra Bladet