Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Arbejdsvilkår i Parken

Mandag d. 3. maj 2004


På hjemmebane i Parken

Som optakt til landskampssæsonen i fodbold har DBU og Danske Sportsjournalister drøftet arbejdsvilkårene for journalister og fotografer i forbindelse med Danmarks landskampe.

Det gælder specielt akkreditering og fordeling af billetter i forbindelse med landskampe på udebane - og vore egne (danske) fleksible aftaler for de presse- og radio-tv-folk, der er på græsset under kampen.

Retningslinjerne kan ses i det informationsmateriale, der ligger på DBUs internetsider (www.dbu.dk, "medie"-kapitlet). De kan også ved pressemødet før landskampen, i presserummet i Parken eller ved henvendelse til DBU's kommunikationsafdeling. Og så fremgår de herunder.

1. For at kunne bevare disse aftaler, der er lidt mere fleksible og giver lidt mere bevægelsesfrihed end UEFA's og FIFA's reglement, er det helt afgørende, at alle pressefolk har sat sig ind i de spilleregler og retningslinjer, der er aftalt mellem DBU's og Danske Sportsjournalister - og at aftalerne overholdes.2. Det er den enkelte journalist, fotograf og teknikers ansvar at kende aftalerne og at følge dem.3. Først og sidst skal det understreges, at INGEN må gå ind på banen før, under eller efter kampen f.eks. for at fotografere, filme, interviewe eller tale med spillere, trænere, dommere.

Banen er KUN for spillere og dommere samt fodboldforbundenes officials.

Overtrædelse af denne bestemmelse kan på stedet - eller til kommede landskampe i DBU's regi - medføre tab af akkreditering for den enkelte journalist, fotograf eller tekniker - og for den pågældendes avis, blad, eller elektroniske medie.4. Flash-interviews til direkte tv og radio umiddelbart efter en kamp aftales med DBU's kommunikationschef - og skal foregå på de steder og de tidspunkter, det på forhånd er aftalt med DBU's kommunikationschef eller hans kolleger.5. Alle medier, der ønsker at dække DBU's landskampe skal akkreditere sig hos DBU, normalt senest 10 dage før kampen.NYT:

6. Alle elektroniske medier uden rettigheder til at sende billeder og lyd fra kampen skal inden kick off aflevere deres kameraer og/eller, båndoptagere til DBU's kommunikationsmedarbejdere, der opbevarer udstyret under kampen - og udleverer det bagefter til brug for interviews i mixed zone. Det er den internationale praksis, der hermed også indføres til Danmarks hjemmelandskampe.7. Ved landskampe på udebane skal elektroniske medier, der efter aftale med den rettighedshavende tv-station må filme eller optage lyd under kampen, have deres akkreditering af den tv-station, der har rettighederne til kampen. Specielt i udlandet er det ikke DBU, men den rettighedshavende tv-station eller dennes kontaktpersoner, der står for akkreditering og udlevering adgangskort til stadion/banen.8. TV-stationer, der har erhvervet billedrettigheder til en landskamp opfordres til altid at meddele DBU, hvor mange medarbedjere, de har akkrediteret og give navnene på de redaktionelle medarbejdere (journalister og fotografer), der akkrediteres for at dække kampen.


Steen Ankerdal