Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Niels Westh-billeder går verden rundt

Torsdag d. 17. juni 2004

Pressemeddelelse fra DR:

DR Sportens fotograf Niels Westh fotograferede italienske Tottis spytklat mod danske Christian Poulsen. Nu går billederne verden rundt, og der er enorme besøgstal på www.dr.dk/sporten af samme grund.DRs billeder af en lille spytklat er gået hen og blevet en stor nyhed verden over, og samtidig får de gæster fra hele verden til at stimle ind på DR Sportens hjemmeside for at se mere.

Under mandagens kamp mellem Danmark og Italien under fodbold-EM i Portugal fangede DR Sportens fotograf Niels Westh, hvad de færreste ellers lagde mærke til. Nemlig at den italienske fodboldspiller Francesco Totti spyttede danske Christian Poulsen lige i synet.

Billederne var den direkte årsag til, at Det Europæiske Fodboldforbunds disciplinærkomité torsdag idømte Francesco Totti tre spilledages karantæne og kaldte Tottis handling for "en ulækker, usportslig handling". Afgørelsen betyder, at Italien skal nå frem til semifinalen, for at Roma-spilleren igen kan komme i aktion.

CNN brugte dem

Ud over at blive vist i DR Sporten første gang tirsdag aften, blev DRs billeder onsdag vist på den amerikanske tv-station CNN og i en stribe europæiske landes sportsprogrammer.

"Det er et utroligt held, at jeg har billederne, for som fotograf til fodboldkampe følger man normalt bolden. Men mit job under Italien-Danmark-kampen bestod i at lave sidevinkler til DR Sporten, og her havde vi netop valgt at følge duellen mellem Francesco Totti og Christian Poulsen," forklarer Niels Westh på mobiltelefonen fra Portugal.

Under selve optagelserne så han godt, hvad han troede, var en spytklat. Så Niels Westh noterede tidspunktet for optagelsen, men først næste morgen fik han lejlighed til at kigge billederne igennem og få mistanken bekræftet.

Skamfulde italienere skriver

I Italien er sagen nu rejst politisk, men skamfulde italienere bombarderer også DR Sportens mailboks i disse timer med undskyldninger.

"Mi scuso per il gesto di Totti", som der for eksempel står i én af de mange mails.

De berømte spyttebilleder fik onsdag besøget på DR Sportens hjemmeside til at sætte ny rekord med 229.248 unikke brugere mod cirka 100.000 gæster på en normal dag under fodbold-EM. Og kigger man på hele dr.dk, havde sitet onsdag 385.530 unikke brugere mod 290.000 til sammenligning under det nylige kronprinsebryllup.

De store besøgstal skyldes ikke mindst, at mange netaviser fra hele Europa linkede til DR Sportens sider med billederne af det meget omtalte mundvand.

Se også billederne på DR Sporten på nettet her


DR Kommunikation

Yderligere oplysninger: Webredaktør Jens Gjesse Hansen, DR Sporten, 3520 2399, DR Sportens chef, Olav Skaaning Andersen, 2173 2160 eller
DR Sportens tv-fotograf Niels Westh, 00 351 96 20 27 388


Lytter- og seerkontakten hjælper lyttere og seere med svar på spørgsmål om programmer, sendetider og medvirkende mandag-fredag kl. 10-14 og 16-21, lørdage og søndage 12-18 på tlf 3520 3520 og via hjemmesiden www.dr.dk/kontaktdr. Lukket helligdage og grundlovsdag.

Pressemeddelelsen er offentliggjort 17.06.04 / 15.27