Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Håndboldrejsen til Ungarn i december

Fredag d. 29. oktober 2004Sightseeing in Budapest
Den 19. december 2004Ungarns Turistråd vil gerne tilbyde en 3 timers sightseeing in Budapest med en dansktalende guide.


Programforslag:


09:45 Mødes med guide ved receptionen på Hotellet

Under sightseeingen besøger vi:

Borgvarteret, hvilket omfatter bl.a. Budaslottet, Fiskebastionen, Matthiaskirken og Borglabyrinten.

Gellértbjerget, som er kaldt efter benediktinermunken Gellért, der led martydøden i 1046. På toppen ligger Citadellet, og "frihedsgudinden" er tillige rejst på dette punkt, hvor der er en fremragende udsigt ud over byen.

Parlamentet, er uden tvivl en af verdens smukkeste bygninger ikke mindst indvendigt. Den enorme eklektiske bygning blev bygget i 1885-1904 af arkitekten Imre Steindl.

Sankt Stefan-basiliken, som er den største kirke i Budapest. Den var bygget i nyrenæssance af arkitekterne af Jozsef Hild, Miklos Ibl og Jozsef Kauser. Her opbevares Ungarns første kongen, Skt. Stefan mumificerede højre hånd som et 1000 år gammelt helligt relikvie.

Andrassy ut er gaden hvor Operaen og Musikakademiet ligger og kaldes også for "Budapests Broadway" pga. de mange teatre og caféer.

Heltenes Plads er et imponerende nationalt monument anlagt 1896 i anledning af Verdensudstillingen og 1000-årsfesten for Ungarerens invasion af landet.

Byparken ligger lige ved Heltenes Plads og rummer et af de smukkeste thermalbade, Szechenyi-badet, Zoologiske Have, Cirkusbygningen og Forlystelsensparken.

Vajdahunyadi-borgen ligger også i Byparken og blev også blev opført i anlendning af 1000-årsfestlighederne i 1896. "Torneroseslottet" viser arkitekturens udvikling i Ungarn og omfatter 21stilarter.

13:00 Sightseeingen slutter med en frokost og vinsmagning.