Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Tophåndbold på DR

Tirsdag d. 16. november 2004


Nyhedsbrevet indeholder følgende:
- Tophåndbold på DR frem til 2011
----------------------------------

TOPHÅNDBOLD PÅ DR FREM TIL 2011
DRs seere er sikre på at få Champions League-håndbold på skærmen frem til 2011. DR Sporten og Det Europæiske Håndboldforbund har indgået en aftale, der betyder, at DR får de eksklusive rettigheder til at vise billederne fra den mest betydningsfulde håndboldklub-turnering i femårsperioden fra 2006 til 2011.

For øjeblikket deles DR og TV 2 om de danske rettigheder til turneringen, som DR har kunnet vise billeder fra siden 2001. Den nye aftale sikrer også DR rettighederne til radio, net og mobiltjeneste.

Aftalen gælder både kvindernes og herrernes Champions League-turnering. I år deltager på kvindesiden Viborg, Ikast og de forsvarende Champions League-mestre fra Slagelse med Anja Andersen i trænersædet. Hos herrerne er Kolding og GOG lige nu deltagere, og da dansk herrehåndbold er i stor fremgang for øjeblikket, er der også chance for, at mændene kommer til at gøre sig gældende i den prestigefyldte turnering.

DR vil vise samtlige kampe af betydning, hvor danske hold deltager - det vil sige omkring 30-35 om året. Samtidig giver aftalen med Det Europæiske Håndboldforbund også mulighed for at sende kampe med for eksempel Barcelona og Flensburg-Handewitt, hvor Lars Krogh Jeppesen, Joachim Boldsen og Lars Christiansen trækker i håndboldtrøjerne.

"Champions League er klubhåndboldens mest attraktive turnering, og jeg er meget glad for, at det lykkedes at få en så lang aftale i hus med Det Europæiske Håndboldforbund, EHF. Håndbold er dansk nationalsport og en meget stor sport i mange europæiske lande, og vi ser frem til fortsat at præsentere det bedste håndbold til de danske seere og lyttere indtil 2011, siger DR Sportens chef, Olav Skaaning Andersen, der tilføjer:

"DR har i flere år været førende, når det gjaldt produktion og transmission af håndbold, og det er jeg sikker på har spillet en rolle for EHF's valg af samarbejdspartner. Sammen med EHF vil vi i de kommende år udvikle Champions League-konceptet og gøre turneringen og de enkelte kampe endnu mere attraktive, siger han.

Hos Det Europæiske Håndboldforbund siger præsidenten Tor Lian:
"EHF lægger stor vægt på Champions League-turneringen og dens fremtidige udvikling. Derfor har EHF siden 2001 valgt at kontrollere den centrale markedsføring af tv-rettigheder. EHF er overbevist om, at den rigtige vej fremad er at investere i turneringens fremtidige udvikling og at samarbejde med veletablerede partnere. Dette er én af grundene til, at EHF er særlig stolt af at kunne meddele om et tættere samarbejde med DR for perioden 2006 til 2011. Danmark er en stor håndboldnation og med denne kontrakt vil dækningen af Champions League og anden tophåndbold være sikret, hvilket kan danne præcedens for europæisk klubhåndbold," siger han.

Med Champions League-kontrakten har DR samtidig fravalgt muligheden for at købe halvdelen af den kontrakt om dansk håndbold, som TV 2 og Dansk Håndbold Forbund indgik tidligere i år. DR har dog meddelt TV 2, at DR i de kommende år fortsat lægger op til et konstruktivt samarbejde om fordeling af håndbolden mellem de to stationer - både om dansk håndbold og om Champions League, som de to public service-stationer lige nu er fælles om at transmittere.

"DR er med rette blevet kritiseret for en lidt for snæver sportsdækning. Med Champions League-kontrakten har vi sikret tophåndbold på DR frem til 2011, men vi skærer lidt ned på antallet af kampe. Det giver os mulighed for, at vi fra 2006 også kan satse bredere og på en mere baggrundsorienteret sportsprofil, hvor vi vil styrke den mere dybdegående journalistik," siger DRs konstituerede tv-direktør Lars Grarup.

Yderligere oplysninger: DRs sportschef Olav Skaaning Andersen, 3520 4906 og 2173 2160, DRs konstituerede tv-direktør, Lars Grarup, 3520 4000 eller præsidenten for Det Europæiske Håndboldforbund, Tor Lian, 0047 4143 1898.


Med venlig hilsen
Troels Brøndsted
Kommunikationschef, DR
Tlf. 3520 3000, mobil 2854 3000
--------------------

Vikarierende redaktør for DRs nyhedsbrev: Kirsten Løffler Reich, tlf. 3520 3020, mobil 5156 7548, e-mail: kilr@dr.dk
Du kan finde fakta og baggrundsstof om DR på www.dr.dk/omdr.
Tidligere nyhedsbreve ligger under Nyt fra DR på DRs presseportal på dr.dk: http://www.dr.dk/presse/
Hvis du ikke mere er interesseret i at modtage DRs nyhedsbrev, der udsendes fra DR Kommunikation, kan du afmelde det på denne adresse: http://www.dr.dk/omdr/index.asp?aid=61 --------------------