Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Pressens tur under EM i Ungarn

Mandag d. 13. december 2004Sightseeing i Budapest
Den 19. december 2004Ungarns Turistråd vil gerne indbyde til en 3 timers sightseeing i Budapest med dansktalende guide.


Program:


09:45 Mødes med guide ved receptionen på Hotel Novotel Centrum (Rákóczi ut 43-45, 1088 Budapest)

Af tidsmæssige hensyn er sightseeingen er koncentreret om det historiske borgkvarter i Buda, der er optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv sammen med hele panoramaet af Buda og Pest. Vi besøger følgende attraktioner:

- Budaslottet, der i dag rummer fire museer: Den moderne kunstsamling Ludwig Múzeum, Det Ungarske Nationalgalleri, Széchenyi-Nationalbiblioteket og Budapests Historiske Museum.

- Fiskerbastionerne: Fra bastionerne er der en pragtfuld udsigt over det flade Pest og den imponerende parlamentsbygning, Sankt Stefans Basilika osv.

- Matthiaskirken: Kirken, der er opkaldt efter Ungarns store renaissancekonge er også kendt som kroningskirken. Trods ombygning i nygotisk stil er kirkens 700 år gamle interiør bevaret. En kopi en af den ungarske kongekrone er i øvrigt udstillet.

12:00 Sightseeing slutter med vinsmagning i Det Ungarske Vinhus (Szentháromság tér 6, 1014 Budapest, www.magyarborokhaza.hu ). Her vil en guide give en introduktion til udvalgte vine fra Ungarns 22 vinregioner.

13:00 Frokost på Restaurant Café & Restaurant Pierrot (Fortuna utca 14. 1014 Budapest).Guide: Eniko Darvas mobil: +36 20 434-4848