Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

"Play the Game" til Århus

Tirsdag d. 28. december 2004


Til pressen

Play the game

International idrætsdebat rykker ind på Danmarks Journalisthøjskole i Århus

Danske journalistelever får en varm linje til den internationale debat om doping, korruption og andre følsomme emner i moderne topsport, når den ny selvejende institution Play the game til februar flytter ind på Danmarks Journalisthøjskole.

Bag Play the game står dansk idræts tre hovedorganisationer DIF, DGI og Dansk Firmaidrætsforbund, og også Det Internationale Journalistforbund er repræsenteret i bestyrelsen.

Play the game har til formål at fremme demokrati, åbenhed og ytringsfrihed i verdensidrætten. Det sker blandt andet på konferencer og gennem nyhedsformidling på hjemmesiden www.play-the-game.org som også rummer en vidensbank med artikler og debatoplæg af idrætseksperter fra hele verden.


”Vi håber at Play the game kan være med til at udfylde en hvid plet på Danmarks Journalisthøjskoles landkort,” siger skolens rektor Kim Minke.”Det vigtige samspil mellem idræt og medier har vi hidtil gjort for lidt ud af, men nu ser vi frem til et bofællesskab med en ny form for ekspertise, som kan bringes i samspil med vores elever og med de øvrige medieinstitutioner i huset.”Netop det daglige samspil med flere institutioner der tænker i medieudvikling, er hovedårsagen til at Play the game’s bestyrelse valgte Danmarks Journalisthøjskole og Århus frem for andre attraktive tilbud.”Både i Danmark og i verden omkring os er der en klar tendens til at idrætten oftere kommer i det offentlige søgelys. Play the game’s opgave er både at hjælpe journalister med at få alle væsentlige informationer skaffet til veje, og at motivere de store internationale idrætsforbund til at åbne sig over for offentligheden. Her kan vi lære meget i miljøet på DjH, og til gengæld vil vi gøre vores bedste for at være en idrætsfaglig ressource for stedet,” siger Jens Sejer Andersen, sekretariatschef for Play the game.Jens Sejer Andersen var indtil 2003 redaktør i DGI og initiativtager til de tre første konferencer i 1997, 2000 og 2002. Næste Play the game-konference afholdes 6.-10. november 2005 i DGI-byen i København, og indtil da kan man tilmelde sig idrætspolitiske nyhedsbreve på www.play-the-game.orgPlay the game støttes med i alt 1,5 millioner kroner årligt af Kulturministeriet, DIF, DGI, DFIF og Team Danmark. Bestyrelsesformanden Michael Andersen er udpeget af kulturministeren.Play the game rykker ind på DjH 1. februar, men har allerede fra 2. januar sit nye telefonnummer +45 70 27 55 77.Yderligere oplysninger hos…Michael Andersen

Bestyrelsesformand, Play the game

Mobiltlf. 25 58 55 00Kim Minke

Rektor, Danmarks Journalisthøjskole

Tlf. 89 440 440Jens Sejer Andersen

Sekretariatschef, Play the game

Jens@play-the-game.org

Tlf. 75 83 80 82, mobil 20 71 07 01

Fra 2. januar +45 70 27 55 77------------------------------------------

Jens Sejer Andersen

Director, sekretariatschef

Søndre Villavej 35

DK-7100 Vejle, Danmark

tel. +45 75 83 80 82

mobile +45 20 71 07 01

jens@play-the-game.org

www.play-the-game.org