Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Frits Ahlstrøm fylder 60 år i dag

Søndag d. 16. januar 2005

Frits Ahlstrøm, pressechef og mediedirektør for UEFA, runder 60 år i dag - i fin form.

Danske Sportsjournalister havde stor glæde af Frits Ahlstrøms store hjælpsomhed og professionalisme i arbejdet med medierne under EM-slutrunden i Portugal, i forbindelse med et seminar i Frankfurt for nylig og i maj sidste år, da Frits Ahlstrøm brugte sin sparsomme fritid til at deltage i et såkaldt fyraftensmøde før pokalfinalen i Parken.

Når danske reportere er løbet ind i problemer rundt om i Europa, har Frits Ahlstrøm meget ofte været mand for at løse problemet, f.eks. med presseakkrediteringer til store kampe.

Frits Ahlstrøms hjerte banker for fodbold, og samtidig har han som få indset mediernes betydning for fodboldens fremme overalt i verden. Ingen har som Frits Ahlstrøm skaffet danske reportere og fotografer gode arbejdsbetingelser - altsammen i fodboldens interesse.

Frits Ahlstrøm er en institution i europæisk fodbold og ikke mindst i dansk sportspresses historie. Selv om han nu slår sine folder i UEFA's hovedkvarter i Schweiz og rundt om på de europæiske arenaer, glemmer han ikke sit fædreland og sine danske venner.
Da han hørte, at en af hans gamle venner John Idorn var blevet syg, styrtede Frits Ahlstrøm straks til Danmark for at besøge sin nære ven, og han var naturligvis også med til begravelsen i Helsingør få uger senere.
Det siger mere om Frits Ahlstrøm end mange pæne ord.

Før Ulrik Bohse holdt sin indtog som dansk sportspresses rejse-ekspert, var Frits Ahlstrøm samlingspunkt for en række kollegers rejser, f.eks. til VM i Mexico i 1986, da den danske sportspresse sendte den hidtil største flok af sportsjournalister og fotografer til en international begivenhed langt fra Danmarks grænser.

Frits Ahlstrøm blev født i Ishøj og dukkede op på mediescenen første gang, da han blev ansat på Politiken den 1. april 1963. Her var den legendariske Magnus Simonsen, bedre kendt som Simon, en læremester, han beundrede og respekterede.
Den 1. december 1977 startede Frits Ahlstrøm på det spændende magasin "alt om sport", der var enestående i dansk sportspresse, men som trods høj kvalitet ikke formåede at overleve.
Den 1. februar 1984 vendte Frits Ahlstrøm tilbage til Politiken, og den 1. marts 1987 kom han til DBU som pressechef.
Den 1. august 1991 skiftede Frits Ahlstrøm til Brøndby i en rolle som sportschef i tæt samarbejde med Morten Olsen og Per Bjerregaard, og den 1. oktober 1992 kom Ahlstrøm til Danmarks Radio.
Den 1. oktober 1994 valgte han at skifte til free lance.

Allerede i 1990 startede han som rådgiver for UEFA og FIFA, og det førte den 1. juli 1995 til, at han blev ansat som UEFA's pressechef i Schweiz, hvor Frits bor sammen med fru Sekita, iøvrigt datter af filminstruktøren Henning Ørnbak.

Frits Ahlstrøm har stået som arrangør af flere spændende seminarer for den danske sportspresse, bl.a. huskes et seminar med Bosman-sagen som et af temaerne, da Bosmans advokat kom til Danmark og redegjorde for problematikken, som senere fik så stor betydning for professionel fodbold på alle niveauer.

Frits Ahlstrøm har været en af de flittigste og mest produktive forfattere i fodboldens verden. Han har skrevet flere bøger med dansk fodboldstatistik, især Guinness-bøgerne, og har også skrevet "Generalen", "Fodbold for millioner", "Allan Simonsen - nærbillede af en fodboldstjerne", "Landsholdet - EM 84", "Landsholdet - stjerner i nærbillede", "Olympiske lege", "Fodbold Jorden Rundt" og Brøndby-bogen "Fra Landsbyhold til Europaklasse".

Tommy Poulsen