Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Otte kandidater som Årets Sportsjournalist

Mandag d. 24. januar 2005

Følgende otte kandidater er indstillet og godkendt til valget af Årets Sportsjournalist:

Kristine Wilkens, Politiken, har kastet sig over det "tørre" organisatoriske og idrætspolitiske stof med et godt blik for nyhederne og respekt for klassiske journalistiske dyder.

Jimmy Bøjgaard, TV2 Zulu, indstilles for at være den drivende kraft for TV2's dækning af NFL. Han er meget vidende og en dygtig formidler. Det er sjældent, en enkelt journalist har sat så store spor i en enkelt sportsgren.

Peter Ernstved, free lance, er indstillet for at afdække forholdene i dansk sejlsport. Han har dokumenteret, at demokrati og lydhørhed over for nye tanker og idéer er en absolut mangelvare. Artiklerne har været bragt i Jyllands-Posten.

Jan Schouby, Aarhus Stiftstidende, afslørede Stig Tøftings opførsel ved AGF's julefrokost. Efterfølgende blev Stig Tøfting fyret af AGF's formand Svenn Dam. Jan Schouby afslørede også nyhederne om AGF/Atletion og AGF's aktieemission.

Niels Westh, DR-TV, var manden bag EM-slutrundens største journalistiske historie, da hans kameralinse fangede Tottis spytklat i hovedet på danskeren Christian Poulsen. En optagelse, der førte til, at Totti fik tre spilledages karantæne.

Dan Philipsen, Jyllands-Posten, har udvist en sjælden seriøsitet og ihærdighed i sit arbejde med reportager fra håndboldhallerne. Han har et sprudlende sprog og sætter ofte med sin flid dagsordenen.

Lars H. Nielsen har som sportsredaktør udviklet Holstebro Dagblads sportssider med spændende og kritisk journalistisk. En imponerende produktudvikling er slået igennem på meget kort tid. Det er sjældent at se, hvordan én mand i den grad har kunnet forvandle en sportsredaktion til noget spændende og professionelt.

Lige På og Sport - LPS - indstilles for at forfølge de problematiske sider af sporten, mens flere og flere medier vælger den brede landevej med referatjournalistik og helteportrætter.

To indstillinger kunne ikke godkendes, fordi det kræves, at både de indstillede og de, der indstiller kandidaterne, er medlemmer af Danske Sportsjournalister.

Årets Sportsjournalist afsløres og hyldes på Danske Sportsjournalisters generalforsamling onsdag den 2. marts 2005.
.....................