Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Akkreditering til DM i badminton

Onsdag d. 2. februar 2005

Danmarks Idrætsforbunds mesterskaber i badminton afvikles som bekendt 3. - 6. februar i Odense Idrætshal og pressen er naturligvis meget velkomne.Akkreditering

Der ligger akkreditering klar ved indgangen til 'gamle kendinge', mens andre har to muligheder.

1. Enten kan de sende mig en mail om at de kommer for at dække DM. Så når vi måske at have en akkreditering liggende klar, når de kommer, eller

2. De kan vise pressekort ved indgangen og få en akkreditering, når de kommer.

Er der mod forventning problemer med akkreditering, så kontakt mig på mobiltelefon 20 40 98 89.Adressen

Odense Idrætshal

Højstrupvej 5

5200 Odense V.

Se krakkort her: http://www.krak.dk/GRIDS/MAINPAGES/map.asp?vnr=321993&hnr=5&pnr=5200&Adresse=Højstrupvej%205&Postnr_By=5200%20Odense%20V&Map_left=&Map_right=&Map_top=&Map_bottom=&Tagning=4.Kort_Fors/KN_SogParkering

Der er ingen presseparkering. Beregn altså tid til at gå et stykke vej fra en parkeret bil til hallen.Service i presserum

Elstik

ADSL-forbindelse (ikke så alle kan få en fast forbindelse hele tiden, men nok til at alle kan få sendt både billeder og tekst hjem til redaktionerne)

Trådløs netværk

Statistik og resultater

Øl og vand

Kaffe

(Bemærk ingen garantier for mad!)Program

Se programmet her: http://www.badminton.dk/default.asp?pageid=360Telefon

Torben Lollike, mobil 20 40 98 89Resultater og omtale kan ses på vores hjemmeside www.badminton.dk

Forskræp:Det ligner en gentagelsePeter Gade og Kenneth Jonassen ser ud til at spille DM-finale igen, men unge spillere trænger sig påDet vil være en stor overraskelse, hvis ikke de to finalister fra Korea Open, Copenhagen Masters, EM og sidste års DM-finale ikke mødes i en ny herresingle-finale for at afgøre årets danske mesterskab mellem sig, når DM afvikles i Odense 3.-6. februar. Peter Gade og Kenneth Jonassen har langt afstand til de næste i det danske hierarki.

Bortset fra DM-finalen sidste år, har Peter Gade trukket sig sejrrigt ud af mødet med træningskammeraten, men både ved Masters og i Korea, måtte Peter Gade ud i tre sæt for at hive sejren hjem. Det indikerer, at det ikke er nogen naturlov, at Peter Gade vinder.

Da Kenneth Jonassen sidste år brød Peter Gades sejrsrække som ubesejret mod danskere i seks år var det noget af en overraskelse. Og selv om Kenneth Jonassen altså har trukket Peter Gade ud i tre sæt på det seneste, så vil det komme bag på de fleste, hvis ikke Peter Gade hjemtager sit femte mesterskab. Under alle omstændigheder, har vi lov til at håbe på en gentagelse af den flotte kamp Peter og Kenneth gav hinanden ved Copenhagen Masters

Der er som sædvanlig et kobbel af unge ambitiøse spillere, der vil gøre alt, hvad de kan for at trænge sig frem i rampelyset. Da Peter Gade og Kenneth Jonassen er lidt for stor en mundfuld er det de 3-4 seedede spillere Niels Chr. Kaldau og Anders Boesen, de unge lømler stiller skarpt på, når de på forhånd skal udse sig et stort bytte.

De skal blive spændende at se hvad de to unge spillere fra OL 2008-truppen, Joachim Persson og Michael Christensen, kan levere af overraskelser - hvis overhovedet nogen? Endnu er de langtfra færdigudviklede, men de er gået pænt frem og uden at lægge alt for meget pres på deres uerfarne skuldre, så hører de til dem, som man kan forvente sig lidt af. Faktisk tog Joachim Persson sæt fra Kenneth Jonassen ved Denmark Open og den unge Hvidovrespiller har fået en lodtrækning, som betyder, at det ikke er umuligt for ham at skabe lidt ravage.

Hvis Michael Christensen overlever første runde mod et andet stort talent, Mikkel Delbo, så skal han sandsynligvis møde den eneste spiller fra en jysk klub, der har fået en seedning - Peter Mikkelsen. Den bare 22-årige Horsensspiller fra elitecentret i Århus har gang i en spændende udvikling og mødet mellem de to kan blive ganske interessant.

Mester nedtoner forventninger

Comeback af gammel topspiller kan skabe ravage i damesingleI damesingle ligner det et sikkert mesterskab til den forsvarende mester. Sådan har det været i mange år, hvor en vis dame sad urokkeligt på tronen. Nu hedder mesteren Tine Rasmussen og faktisk er hun tæt på at være lige så suveræn på dansk grund som hendes forgænger i sin tid var det. Der er naturligvis forskel på at vinde sit første mesterskab og så genvinde det. Med den succes Tine Rasmussen opnåede i november-turneringerne i Kina og Singapore, så er forventningerne til hende store. Lidt problemer med akillessenerne og efterfølgende sygdom har dog bragt hendes eget forventningsniveau ned på et plan, hvor hun bare spiller og ser, hvad der sker.

- Jeg tager til DM uden de store forventninger, og det har jeg det fint med, siger den 25-årige KMB-spiller.

Holder seedningerne, så hedder finalemodstanderen Tine Høy fra Horsens. Hun har i flere år arbejdet hårdt på elitecentret i Århus for at komme længere frem og nu skal det snart være for den 23-årige jyde.

Seedet til at nå semifinalerne er Mette K. Pedersen fra Gentofte og Camilla Sørensen fra Team Århus. Sidstnævnte er havnet i samme halvdel som Tine Høy og dermed er der lagt op til et interessant møde. Camilla Sørensen, der bare er 19 år, debuterede på Uber Cup-holdet i maj og har som en af de få kvinder hopsmash på sit repertoire.

Men inden Tine Høy når semifinalen, står hun givetvis over for en gammel kending af dansk badminton: Mette Viscovich. Da hun stillede op til DM sidst - det var i 2001 - hed hun Mette Pedersen og nåede i øvrigt semifinalen. Året inden var hun i finalen. Nu har den 31-årige kvinde fra Skovshoved, der er blevet gift og har fået to børn, fået lyst til at gøre comeback ved DM og selvom formen naturligvis ikke er som den gang hun var med på elitecentret i Brøndby, så har hun trænet en del og er ikke sjov at møde i de første runder, hvor kræfterne endnu rækker.

Jens og Martin skal passe på

I herredouble kan dansk succes-par få det svært mod undertippede parOgså i herredouble skiller to par sig ud. Verdensmestrene, Lars Paaske og Jonas Rasmussen, og All Englandsmestrene, Jens Eriksen og Martin Lundgaard. Sidstnævnte har netop vundet årets største Grand Prix-turnering og må møde op med en masse selvtillid. På den anden side, så har de gamle drenge det med at komme i problemer mod par, de burde kunne slå. Det så man ved sidste års danske mesterskab, hvor de ikke nåede finalen.

Rasmus Andersen og Michael Lamp er de første til at udfordre Jens og Martin og klares den hurdle, så står Peter Steffensen og Thomas Laybourn givet vis parat lige bag efter. Begge er det par, som Jens og Martin bør slå, men en overraskelse kan lure her.

I den nederste halvdel bør Jonas Rasmussen og Lars Paaske uden de store problemer kvalificere sig til semifinalen. For at komme i finalen skal de formentlig slå enten Jesper Larsen og Joachim Fischer eller Mathias Boe og Carsten "Nuller" Mogensen. De to sidstnævnte par ser ud til at skulle spille en interessant kvartfinale. Jesper og Joachim, der begge tidligere var med på elitecentret i Brøndby, synes uden tvivl, at det kunne være ekstra sjovt at slå to af de unge spillere, som er på Brøndby-træningen.

Jens og Martin har været danske mestre én gang. Det var i 2002. Sidste år vandt verdensmestrene deres første DM-titel.

Rikke og Mette udfordres af unge par

Kamilla Rytter Juhl og Lena Frier Kristiansen er seedet til deres første DM-finaleMed al respekt for de øvrige ni par i damedouble, så vil det være en stor sensation, hvis ikke de fire seedede par spiller semifinale. Mens Britta Andersen og Mie Schjøtt er underdogs mod topseedede Rikke Olsen og Mette Schjoldager i den ene semifinale, så er den anden langt mere åben.

I den kamp står bundseedede Kamilla Rytter Juhl og Lena Frier Kristiansen til at møde Pernille Harder og Helle Nielsen. Det opgør ligner rækkens bedste kamp.

Kamilla og Lena, der begge er 21 år, viste med sejren i sidste års Holland Open, at de er på rette vej og snart står klar til at træde helt ind i verdenseliten.

Hvem der end vinder den semifinale, så møder de frem til finalen som undertippede i forhold til Mette og Rikke - for dem skal de sikkert møde. Men pakker de respekten lidt væk behøver det ikke blive nogen ensidig forestilling.

Et er sikkert, der skal findes en ny dansk mester i damedouble. Ann-Lou Jørgensen som har vundet de sidste tre år - de sidste to gange med Rikke Olsen - er stoppet.

Hård modstand til 'gamle ørn'

Mange stærke par gør mixed double-rækken meget interessantI mixed double er halvdelen af de 16 par seedet. Det fortæller ganske godt, at vi råder over mange stærke par i Danmarks gamle paradedisciplin.

Top- og bundseedet er henholdsvis Mette Schjoldager og Jens Eriksen samt Rikke Olsen og Carsten "Nuller" Mogensen, men da modstanden altså er ganske kvalificeret, så skal der ikke så meget til før et af de finaleseedede par alligevel ikke kommer frem til slutkampen om lørdagen.

Kvartfinalerne torsdag aften kan blive en lækkerbisken og semifinalerne fredag får også et højt niveau. Holder seedningen indtil semifinalerne er det værd at bemærke, at mødet mellem Helle Nielsen/Mathias Boe og Mette Schjoldager/Jens Eriksen bliver en gentagelse af kvartfinalen ved Denmark Open. Ved den lejlighed var de unge så respektløse, at de slog 'gamle ørn' og hans makker, der i øvrigt er forsvarende mestre.Venlig hilsen

Danmarks Badminton ForbundTorben Lollike

Informationschef/redaktørTlf. 43 26 21 47 - mobil 20 40 98 89 - fax 43 26 21 50

tolo@badminton.dk - www.badminton.dk