Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Claus Borre forlader DR

Lørdag d. 5. marts 2005


CLAUS BORRE FORLADER DR
Efter 28 år i DR har Claus Borre besluttet sig for at forlade DR Sporten for at søge nye udfordringer. Borre har sagt sit job op pr. 1. august - præcis på 28-års-dagen for hans ansættelse i DR.

"Jeg har været særdeles privilegeret. Jeg har i mange år haft et meget afvekslende og udfordrende job og har arbejdet i stort set alle funktioner i DR. Men efter 41 år i journalistbranchen, hvoraf hovedparten af tiden har været i sportens verden, har jeg besluttet, at det skal være nu, hvis jeg skal nå at prøve noget andet. Jeg agter at udfordre det frie marked i tro på, at der nok skal dukke noget nyt og spændende op," siger Claus Borre.

I løbet af de 28 år i DR har Claus Borre blandt andet været én af initiativtagerne til det Sportslørdag-koncept, der kørte i DR i 15 år fra premieren helt tilbage i 1978. Borre var også bagmanden ved indførelsen af det daglige Sportnyt fra 1992, og foruden at have været studievært og kommentator på talrige idrætsbegivenheder har Borre arbejdet på alle niveauer fra menig reporter til redaktionschef.

"Claus Borre har om nogen været DR Sportens ansigt de seneste 28 år. En altid professionel indstilling, et sikkert journalistisk jugement og et brændende engagement for at formidle sportens store og små dramaer har kendetegnet Borres virke på DR Sporten. Han har været DRs Mr. Sport og sat mange og uudslettelige aftryk både på og bagved skærmen. Det er med andre ord én af DR Sportens helt store profiler, der nu vælger at søge nye udfordringer, og jeg kan kun respektere hans afgørelse," siger DRs sportschef Olav Skaaning Andersen.

Yderligere oplysninger: Journalist Claus Borre, DR Sporten, 2016 3084 eller DRs sportschef Olav Skaaning Andersen 3520 4906 eller 2173 2160.