Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

DM-finale i badminton

Mandag d. 21. marts 2005

DM-finale for hold

Finalen om det danske holdmesterskab i badminton spilles i KB-Hallen tirsdag 22. marts kl. 18. Pressefolk på arbejde får naturligvis adgang ved at forevise pressekort ved indgangen. Vi har ikke internetadgang, men der skulle være to telefonledninger, der kan bruges til at sende med. Vi byder som sædvanlig på en øl, vand eller kaffe.Pressefolk bedes henvende sig på pressetribunen for enden af hallen modsat indgangen.En halv time inden kampstart varmer sambapiger og et sambaorkester tilskuerne op i den formentlig fyldte KB-hal. Det plejer at sætte en god stemning.

Holdopstillinger:

KMB - Hvidovre

1. mixed double: Jonas Rasmussen/Helle Nielsen - Nathan Robertson/Gail Emms

2. mixed double: Carsten Mogensen/Ann-Lou Jørgensen - Jens Eriksen/Mette Schjoldager

1. damesingle: Tine Rasmussen - Elizabeth Cann

2. damesingle: Pernille Harder - Anu Weckström

1. herresingle: Kasper Ødum - Anders Boesen

2. herresingle: Joachim Fischer - Joachim Persson

3. herresingle: Michael Christensen - Jesper Christensen

4. herresingle: Michael Søgaard - Rune Ulsing

1. damedouble: Ann-Lou Jørgensen/Tine Rasmussen - Gail Emms/Mette Schjoldager

2. damedouble: Pernille Harder/Helle Nielsen - Elizabeth Cann/Anu Weckström

1. herredouble: Michael Christensen/Jonas Rasmussen - Jens Eriksen/Nathan Robertson

2. herredouble: Michael Søgaard/Carsten Mogensen - Joachim Persson/Anders Boesen

3. herredouble:Kasper Ødum/Joachim Fischer - Rune Ulsing/Jesper Christensen

Der tages forbehold for ændringer forårsaget af fx sygdom, skader og protester.Brug for at skifte underbukser

- Vinder vi en af de tretten kampe vi ikke havde regnet med, så snupper vi DM-pokalen. Men det er på samme måde den anden vej. Vinder KMB en kamp, de ikke havde regnet med, så bliver de danske mestre.

Så enkelt skitserer Hvidovres træner, Thomas Stuer-Lauridsen, den afgørende faktor i DM-finalen tirsdag aften i KB-hallen.

- Første runde bliver meget afgørende og vi vil være meget tilfredse, hvis vi kan være foran 3-1. Herresinglerne bliver nøgleopgør og det er fire meget åbne kampe. Vinder vi to ud af de fire, er det fint. Flere sejre vil være bonus, mener HBC-træneren, der vurderer, at Hvidovres unge spiller Rune Ulsing har en god chance mod KMB's veteran, Michael Søgaard i 4. herresingle.

Kommer kampen ud i herredoublerne forventer Thomas Stuer-Lauridsen at de to klubber tager hver sin kamp af de to første. Dermed kan 3. herredouble blive afgørende.

- I den allersidste kamp bliver der et stort pres og det er meget vanskeligt at forudse, hvordan spillerne reagerer. Nogle skal måske ud og skifte underbukser mellem sættene, slutter han.HBC's træner Thomas Stuer-Lauridsen kan træffes på mobil 26 16 86 05.

KMB er presset

Alt tyder på, at KMB mod sædvane kommer bagud efter de første fire kampe og dermed er holdet under pres i DH-finalen tirsdag aften i KB-hallen. Den forudsigelse kan KMB's træner Michael Søgaard godt tilslutte sig.

- Jo, vi bliver da presset. Men det gør bare finalen så meget bedre. Havde det været Greve, der kom i finalen, havde vi haft langt større sejrschancer, men vi så faktisk helst, at det blev Hvidovre. Det er sjovere, siger Michael Søgaard.

KMB vandt ganske vist kampen i grundspillet 9-4, men det resultatet kan ikke bruges til meget nu.

- Hvidovre er favoritter i mix'erne, men vi er ikke langt fra dem og de er også favoritter i de to første singler. 3. og 4. herresingle skal vi vinde. Men det er klart, at folk skal toppe, ellers går det galt, advarer han, der godt kan huske, da KMB for fire år siden fik ødelagt sin sejrsrække af et nederlag til netop Hvidovre.

- Jeg tror, finalen skal afgøres i herredoublerne. Det kunne være rigtig sjovt. Det er en meget åben finale, men jeg synes, vi er svage favoritter til den endelige sejr, slutter Michael Søgaard.KMB's træner Michael Søgaard kan træffes på mobil 40 10 21 46.

14 guld-finale i træk

KMB's træner trækker i spilletøjet og går ind til finalen uden de helt store nerver. Han har nemlig prøvet det før. 13 gange for at være helt præcis. Dermed udbygger Michael Søgaard sin rekord, der også må være skelsættende i al dansk idræt.

Der var ellers til det sidste tvivl, om han kunne stille op. Den 35-årige doublespiller har nemlig problemer med en akillessene.

- Forrige mandag fik jeg lagt en blokade og så har jeg kunnet træne, men det var først efter træningen søndag formiddag, som ikke gav ømhed, at det blev besluttet, at jeg skulle stille op, fortæller den spillende træner, der ikke har haft mange kampe på KMB's bedste hold i denne sæson.

- Situationen er langt fra optimal, erkender Michael Søgaard.

- Men da alternativet, den norske OL-deltager Jim Ronny Andersen, har vist nedadgående form på det sidste, bad klubben mig om at stille op, hvis jeg kunne. Og når det er klubbens ønske, at jeg spiller, så gør jeg hvad jeg kan, vel vidende at det kommer til at gøre ondt.

I DH-finalen sidste år spillede Michael Søgaard 3. herresingle og vandt.DBF's foromtale i programmet:Hvidovre står godt til de regerende mestre

KMB plejer at komme foran, men det kan de bestemt ikke regne med mod HBC, der på papiret vinder fem af de første seks kampe.De sidste mange år har KMB været klar favorit inden finalekampen, der placerer årets danske holdmesterskab. Et blik på statistikken fortæller da også, at favoritværdigheden seks gange i de sidste syv år også har resulteret i dansk mesterskab.

I år må KMB imidlertid affinde sig med en ny rolle. Nu er de nemlig ikke favoritter. Finalekampen i år er meget åben og skal der peges på en favorit, må det være Hvidovre. Årsagen er, at HBC på papiret kommer foran 5-1 efter de første seks kampe.

Selvom KMB med Ann-Lou Rasmussen, Helle Nielsen, Jonas Rasmussen og Carsten »Nuller« Mogensen har fire verdensklassespillere i mixed double, så overtrumfer Hvidovre. De møder nemlig op med nr. et og to på den øjeblikkelige verdensrangliste. Nu skal der naturligvis spilles om det - det skal der i alle kampene - men de to kampe bør HBC sikre sig.Den engelske mester Elizabeth Cann er gået en del frem på det seneste og slog den danske ditto i Yonex Tyskland Open, men de fleste regner alligevel med, at Tine Rasmussen bringer KMB på tavlen i første damesingle. KMB's doublespiller Pernille Harder bør være tæt på chanceløs i anden damesingle mod Hvidovres finske mester, Anu Weckström og så er Hvidovre foran 3-1.Anders i ilden

Første herresingle er en nøglekamp. Hvidovre købte inden sæsonen Anders Boesen i Horsens med det formål at blive danske mestre. Skal de blive det, kan det meget vel afhænge af om Anders Boesen slår Kasper Ødum. Kampen er en revanche fra kvartfinalen ved det individuelle DM, hvor KMB-spilleren vandt. Ved den lejlighed blev Boesen skadet og på papiret er det en kamp som han står til at vinde, men det er en uhyre åben affære.

Det samme kan siges om anden herresingle, hvor to gange Joachim tørner sammen. Hvidovres fremadstormende Persson slog ved DM KMB's Fischer, og intet taler for at den historie ikke gentager sig.Overraskelser lurer

Holder teorien fører Hvidovre nu 5-1. Men teorien holder nok ikke. Det gør den sjældent i guld-finalen. Det er nemlig en nervebetonet affære, hvor overraskelser har det med at komme i de kampe, man mindst venter det. Der er pokker til forskel på at gå på banen til en kamp, hvor ens holdkammerater ikke regner med en sejr og så gå ind til et opgør, som alle bare regner for en stensikker sejr. Derfor vil en hver overraskelse også have stor psykologisk effekt på resten af holdet. Og kommer der en overraskelse i de første seks kampe - og den kan næsten kun komme til KMB's favør - ja, så kan Hvidovre meget vel blive rystet.KMB kan udligne

De to sidste singler er KMB favorit i. Også selvom KMB's træner, den 35-årige doublespiller Michael Søgaard, lidt overraskende har sat sig selv på holdet i den sidste single. Favorit er de også i begge damedoublerne, men her satser Hvidovre på, at deres to verdensklassespillere Mette Schjoldager og Gail Emms kan skabe en overraskelse.

Efter bogen står det 5-5 og så bliver herredoublerne afgørende. Her ser Hvidovre ud til at snuppe første og KMB anden. Holder det også stik, så skal det hele afgøres i tredje herredouble og den ser meget åben ud, men med et lille plus til KMB. Rune Ulsing har ganske vist stået i en DH-finale før, men han er bare 20 år.

Det kan næsten ikke undgå at blive negle-bidende spændende. God fornøjelse.

Se flere oplysninger her: http://www.badminton.dk/default.asp?pageid=361

Se programmet med bl.a. statistik i den vedhæftede fil.

Venlig hilsen

Danmarks Badminton ForbundTorben Lollike

Informationschef/redaktørTlf. 43 26 21 47 - mobil 20 40 98 89 - fax 43 26 21 50

tolo@badminton.dk - www.badminton.dk