Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Niels Christiansen fylder 80 år i dag

Tirsdag d. 10. maj 2005

Niels Christian Niels-Christiansen - æresmedlem i Danske Sportsjournalister - fylder 80 år i dag.

Niels-Christiansen arbejdede på dagbladene Sydvestjylland, Herning Folkeblad, Vestjyden og Vestkysten, indtil han i 1955 blev tilknyttet sporten i Danmarks Radio - efter en kort periode i Nyhedsafdelingen fra 1954.

Han arbejdede med både radio og tv i en menneskealder og har kommenteret alt fra fodbold til kunstskøjteløb. Skihop og skøjteløb havde en særlig plads i hans sportshjerte, men han har også kommenteret et hav af fodboldkampe, bl.a. den første engelske tv-tipskamp Wolverhampton-Sunderland (1-0) den 29. november 1969.

Han har kommenteret fra 9 verdensmesterskaber i fodbold i perioden 1958-1990, fra 9 olympiske vinterlege i perioden 1964-1994, og fra 8 olympiske sommerlege i perioden 1960-92 med sommerlegene i Montreal i 1976 som eneste undtagelse på grund af udnævnelsen som sportschef.

Efter Gunnar Hansens afgang som sportschef i midten af 70´erne var Niels-Christiansen i en kort periode chef for sporten i DR, men han ville hellere ud i marken end sidde ved skrivebordet og styre den stærkt stigende administration.

Den 1. juni 1994 kunne Niels Christian Niels-Christiansen fejre 40 års jubilæum i Danmarks Radio.
Dermed var han med til at skrive et stykke dansk sportspressehistorie i DR, hvor han var Gunnar Hansens nærmeste medarbejder i en lang årrække.

Niels Christian Niels-Christiansen er stadig aktiv som "pressekontrollør" for DBU i forbindelse med landskampene i Parken og træningssamlingerne i Vedbæk.
Dertil kommer, at han har været revisor for Danske Sportsjournalister de seneste 20 år.

Poul-Erik Andersson er iøvrigt Danske Sportsjournalisters repræsentant hos fødselaren i dag på hans store dag.