Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Den Gyldne Pen 19: Vor m/k i Provinsen

Torsdag d. 20. april 2000


Vor kvinde i Provinsen - fast rubrik


DET ER IKKE DEN STORE KUNST
- MEN JEG ER TILFREDS

Mette Aaby har et realistisk forhold til sit arbejde på TV Sporten

Af Poul Erik Andersson


For seks år siden havde Mette Aaby Andersen aldrig set en håndbold- eller fodboldkamp, og i dag sidder hun i en alder af 38 i Århus og er en respekteret sportsjournalist på DR TV.

Det er typisk for Mette, at hun giver tingene en chance og arbejder meget med de muligheder, der foreligger, selv om også hun må sande, at TV Sporten har forandret sig.

Hvor der i gamle dage var plads til kreativ udfoldelse og meningsudvekslinger imellem redaktionssekretær og medarbejder, føler Mette, at det i dag er en overlevelse at klare en vagt.

Jeg har 12 timers vagter, og der løbes endnu stærkere end nogensinde, og der laves megen rugbrød. Men det generer åbenbart ikke chefredaktionen, og vi må jo også se i øjnene, at seerne ikke gider lukke op for de dybdeborende udsendelser. De vil have resultatsport. Her og nu.

Mette Aaby deler kontor med Joakim Frøsig på redaktionen i Århus. De to reportere tilbringer mange timer på de jyske landeveje, men Mette har valgt at fokusere positivt på arbejdet.

Når jeg lige præcis kl. 21.50 når at sende to minutter hjem fra en ishockeykamp i Frederikshavn, er det en rar fornemmelse at vide, at jeg har løst opgaven. Det er ikke den store kunst, men mens jeg kører i bil i nattemørket hjem til Århus, føler jeg tilfredsstillelse.Og det betyder ikke noget, at jeg først kan gå i seng kl. 00.30.Bare jeg ved, at jeg fik sat en lille krølle på indslaget, så det ikke lignede 117 andre ishockeykampe.

Mette Aaby vendte ved årets begyndelse tilbage fra et års ophold på DR programmet ”Journalen”, hvor hun beskæftigede sig med tunge og kulegravende afsløringer. Alligevel var tilbagekomsten til Sportsredaktionen ikke svær:

- Jeg har efterhånden lært at holde rigtigt meget af sporten, siger hun. Det er da hyggeligt at stå ude i idrætshallen, drikke en kop kaffe og snakke med de aktive. Og folk er jo glade, når vi kommer. Ja, vi er ligefrem populære. Det er da dejligt.

Dagligdagen deles mellem arbejde og ENG-fotograf Martin Degn. De to har købt en bondegård i Fløjstrup uden for Århus. Gården blev købt af den tidligere Tour de France-rytter Kim Andersen, og nu har Mette opstaldet sin hest ”Luske” på gården.

Midt i alt det nye fik Martin og Mette papir på hinanden. Uden nogen vidste det, troppede de op på Rådhuset i Århus og klarede den affære. Bagefter gik de direkte til en pølsevogn, hvor det blev til ”to med det hele” og en cola.
Og det er ikke en gang løgn.