Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Axel Alstrup er død

Mandag d. 13. juni 2005

Danske Sportsjournalisters ældste medlem, Axel Alstrup, er død. Han blev 84 år.
Axel Alstrup blev mest kendt som sportsredaktør på Ekstra Bladet, hvor han var berømt for sine skarpe kommentarer. Han var med til at sætte dagsordenen for debatten om væsentlige emner i store dele af dansk topsport, ikke mindst fodbold.

Som ung reporter sagde Axel Alstrup ja til at skrive bøger om danske fodboldklubber. De findes i dag på reoler hos samlere, bl.a. "Jysk fodbold i fortid og nutid", der var en gennemgang af de jyske klubber, anno 1951.
Han fortalte bl.a., at han havde brugt hele sit honorar til at købe en bil, som kort efter blev totalskadet, så han fik ikke meget ud af sit store arbejde ved den lejlighed.

Senere var han ghostwriter for bøger med kendte sportsfolk.
Axel Alstrup var også i en kort periode Gunnar Nu Hansens nærmeste medarbejder i Danmarks Radio.

På sine ældre dage, efter at han var stoppet på Ekstra Bladet, gik han ikke af vejen for at fortælle om sine oplevelser som en af de førende skribenter i dansk sportspresse. Jeg husker især ved Danske Sportsjournalisters 75 års jubilæum i 1997, da han var ui fortællehjørnet.
Axel Alstrup har i de seneste år bevaret kontakten den danske sportspresse via sin svigersøn, redaktør Rasmus Bech på Politiken.

Danske Sportsjournalister bragte for få år siden et længere interview med Axel Alstrup, skrevet af Steen Ankerdal, i "Den Gyldne Pen". Det var et interview, hvor han gav udtryk for sine holdninger, både til sportens verden og til sportspressen.

Tommy Poulsen