Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Niels-Christiansen fylder 75 år

Onsdag d. 3. maj 2000

Niels-Christian Niels-Christiansen, æresmedlem af Danske Sportsjournalister, fylder 75 år den 10. maj.

Den 1. juni 1994 kunne Niels Christian Niels-Christiansen fejre 40 års jubilæum i Danmarks Radio.
Dermed var han med til at skrive et stykke dansk sportspressehistorie i DR, hvor han var Gunnar Hansens nærmeste medarbejder i en lang årrække.
Niels-Christiansen arbejdede på dagbladene Sydvestjylland, Herning Folkeblad, Vestjyden og Vestkysten, indtil han i 1955 blev tilknyttet sporten i Danmarks Radio - efter en kort periode i Nyhedsafdelingen fra 1954.
Han arbejdede med både radio og tv i en menneskealder og har kommenteret alt fra fodbold til kunstskøjteløb. Skihop og skøjteløb havde en særlig plads i hans sportshjerte, men han har også kommenteret et hav af fodboldkampe, bl.a. den første engelske tv-tipskamp Wolverhampton-Sunderland (1-0) den 29. november 1969.
Har kommenteret fra 9 verdensmesterskaber i fodbold i perioden 1958-1990, fra 9 olympiske vinterlege i perioden 1964-1994, og fra 8 olympiske sommerlege i perioden 1960-92 med sommerlegene i Montreal i 1976 som eneste undtagelse på grund af udnævnelsen som sportschef.
Efter Gunnar Hansens afgang som sportschef i midten af 70´erne var Niels-Christiansen i en kort periode chef for sporten i DR, men han ville hellere ud i marken end sidde ved skrivebordet og styre den stærkt stigende administration.
Også efter at han gik på pension i 1994, er Niels-Christiansen ivrig i marken, dels som kommentator hos DR, når der er brug for ham, dels for Danske Sportsjournalister som "pressekontrollør" ved fodboldlandskampene.
Har desuden været revisor i DS i de seneste 16 år.