Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ny informationschef

Onsdag d. 24. maj 2000


Pressemeddelelse fra Dansk Atletik Forbund
Et enigt ansættelsesudvalg og en enig bestyrelse for Dansk Atletik Forbund (DAF) har ansat den 31 årige Jakob Larsen som informationschef.
Jakob Larsen får fra den 1. juli ansvaret for den Informations-, Kommunikation- og Mediepolitik, som DAFs repræsentantskab vedtog den 18. marts.

Jakob Larsen er cand.scient i idræt. Efter ansættelse som forskningsassistent ved August Krogh Instituttet og Arbejdsmiljøinstitutet har han siden 1997 været breddekonsulent i Dansk Forbund for Rosport (DFfR)
Med sæde i roforbundets PR-udvalg har Jakob bl.a. fungeret som pressemedarbejder ved diverse World Cup regattaer. I de sidste 3 år har han været ansvarlig for DFfRs medieanalyse. Som medlem af Roforbundets forbundsblads redaktion er han fortrolig med produktion og administration af et internt informationsorgan. Jakob Larsen har som redaktionel pressemedarbejder været involveret i produktion af pressehæfter i forbindelse med verdensmesterskaber, præsentationsvideo, plakater og foldere. Som medlem af DFfRs smedieudvalg har han været med til at opstille succeskriterier for, at presse, radio og TV sikres et højt serviceniveau fra forbundets side i forbindelse med de Olympiske Lege 2000 i Sydney.

"Atletik er min største interesse. At arbejde for dansk atletik og motion forekommer mig særdeles attraktivt. Atletik er for mig langt mere end en hobby. At få mulighed for at arbejde professionelt med min største interesse er en fantastisk udfordring," siger Jakob Larsen, efter at han har sundet sig lidt over udnævnelsen.
Jakob har også noget at have sin interesse i. Fra 1988 til 1990 var han næstformand i Fredensborg Atletik Klub. I 1990 blev han dansk mester i længdespring. Efter en periode som litteraturanmelder på tidsskriftet "Dansk Kemi" blev han træner for Talentudviklingen i spring for indslusningsgruppen og hovedgruppen. Han var både leder og træner for det danske hold ved junior-verdensmesterskaberne i atletik i 1994. Fra 1994 til 1999 var har DGI-instruktør i spring.
Jakob tog initiativet til og er chefredaktør for det ansete danske trænertidsskrift "Olympia". I 1997 og 1998 var han disciplintræner for landsholdsgruppen i spring og underviste også på DIFs lederkurser.
Jakob viste vejen med et nyt stævne- og markedsføringskoncept ved at stable det meget succesfulde børne- og ungdomsstævne Eurotrack på benene i 1998 og 1999. Det kommer igen i 2000, men da arbejder Jakob kun med på sidelinien.For en særlig indsats i 1999 til gavn for dansk roning fik han prisen som "årets roer 1999".
Som DAFs informationschef deltager Jakob Larsen i bestyrelsens møder og han skal give repræsentantskabet en beretning for DAFs informations- og kommunikationsaktiviteter såvel bagudrettet som fremadrettet.
Jakob Larsen får kontor på forbundets kontor i Idrættens Hus i Brøndby.
Knud Høyer
Næstformand i Dansk Atletik forbund