Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

DIF om DM i cykelløb

Lørdag d. 24. juni 2000

Danmarks Idræts-Forbund har udsendt følgende pressemeddelelse:

DIF ændrer DM-reglement

På baggrund af de seneste dages omtale af cykelrytteren Claus Michael Møllers deltagelse i et DIF-anerkendt danmarksmesterskab (DM i cykelløb i weekenden) har Danmarks Idræts-Forbunds bestyrelse vedtaget en tilføjelse til DIF’s DM-reglement, som fastslår, at man ikke kan opnå titlen danmarksmester og få tildelt DIF’s DM-medalje, hvis man på tidspunktet for mesterskabets afvikling ikke har udstået DIF’s nationale dopingstraf.

DIF kan som bekendt ikke forhindre Claus Møller i at deltage i DM i cykelløb i weekenden, da DM-løbet er opført på den internationale cykelunion UCI’s internationale løbskalender og derfor er at betragte som et internationalt løb under UCI’s jurisdiktion. DIF’s bestyrelse ønsker imidlertid med sin ændring af DM-reglementet at signalere sin principielle holdning på dopingområdet og forhindre den situation, som kan opstå, hvis Claus Møller vinder DM, og DIF derfor skulle lægge navn og medalje til en udøver, som ikke har udstået sin nationale DIF-dopingkarantæne. Claus Møller har som bekendt udstået sin internationale dopingkarantæne på knap ni måneder, men har endnu ikke udstået DIF’s nationale dopingkarantæne på to år og kan derfor ikke deltage i lokale, danske løb og ej heller repræsentere Danmark ved VM og OL.

Skulle det ske, at Claus Møller vinder DM i cykelløb, må Danmarks Cykle Union selv afgøre, om de ønsker at lade løbets nr. 2 kåre til danmarksmester, eller om de slet ikke vil udlevere DIF’s DM-medalje og dermed sige, at der ingen danmarksmester er. Dette princip er i overensstemmelse med principperne om udlændinges deltagelse i DM, hvor afgørelsen om man vil tildele medalje – hvis en udlænding vinder - til den bedst placerede dansker også ligger hos specialforbundet.


Med venlig hilsen


Morten Mølholm Hansen
InformationschefAlle henvendelser omkring tekniske spørgsmål skal gå til
webmester@dif.dk. Du kan ikke foretage "besvar afsender"
på denne mail og forvente et svar.

Du kan også løbende holde dig orienteret ved at læse nyheder på DIF´s hjemmeside.

Du kan når som helst framelde dig denne service på DIF´s hjemmeside:
http://www.dif.dk/nyheder/tilmellerfra.asp.

Med venlig hilsen

Danmarks Idræts-Forbund
Informationsafdelingen