Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

14 er indstillet som årets sportsjournalist

Mandag d. 23. januar 2006

Danske Sportsjournalisters bestyrelse har godkendt 14 af de indstillede til årets sportsjournalist.

Lars Steen Pedersen, der blev indstillet for sin nye bog om Stig Tøfting, var ikke valgbar, da han ikke længere er medlem af Danske Sportsjournalister.

De 14 indstillede er herefter:

1. Luna Christofi, TV3, for fornemme reportager. Hun er en af de førende tv-fodboldjournalister i Europa. Hendes evne til at få interviews med de største internationale stjerner er enestående. Selv om hendes favoritområde er Spanien, bevæger hun sig hjemmevant og sprogligt sikkert i alle de store fodboldlande.

2. Niels Chr. Jung, DR, for tv-programmet "Spillet om Zidan" og sit dyk bag kulisserne.

3. Frederik Lauesen, TV2, for "Lige På og Sport" - garant for et helstøbt produkt med stærk sportsjournalistik.

4. Søren-Mikael Hansen, Politiken, er indstillet for fornyelse og forbedring af Politiken Sport.

5. Kim Mikkelsen, B.T., er en meget driftssikker og troværdig nyhedsjournalist. Han er en journalistisk håndværker i fagets bedste betydning. Han er ikke bare en god journalist. Han besidder også evnen til at lave dybtgående analyser, krystalklare kommentarer, fængslende reportager og spændende features - altid i et let forståeligt og tilgængeligt sprog.

6. Hanna Britt Milling, DIF, for levende og spændende portrætinterviews, hvor hun formår med små virkemidler at gøre personen nærværende for læserne, hvadenten det er en idrætsudøver - kendt eller mindre kendt - en idrætspolitiker, leder eller træner.

7. Rasmus Bech, Politiken, som vedvarende sproglig fornyer, for sin fortælleteknik og sit glødende engagemento g for modet til at have en mening, som er af stadig større vigtighed for den skrevne sportspresse.

8. Anders Damgaard og Jonas Nyrup, Ritzau, er indstillet for deres dækning af krisen i dansk amatørboksning i 2005 med en vedholdende dækning over et halvt år, der bider sig fast.

9. Dan Philipsen. JP, er indstillet med baggrund i sine medrivende og velskrevne reportager, features og portrætter.

10. Kurt Lassen, Berlingske, indstillet for nyheden omkring Ståle Solbakken til FCK fire måneder, før det blev officielt.

11. Ole Ravn, B.T., indstilles for sin solonyhed af fyringen af landstræner Torben Winther.

12. Carsten Werge, TV3/Viasat, kvalificerer sig i flere kategorier, den glade gadedreng, hardcore fodbold-kommentering fra de store steder. Han mixer indsigten, begejstringen, loyaliteten, det analytiske, humoren og ikke mindst kærligheden til spillet til en cocktail, der gør enhver aften i hans selskab til en fest.

13. Ole Bruun, Jydske Vestkysten, har givet sine hyppige sportskommentar en ny drejning med både humor, skæve vinkler, gode idéer og en skarphed, der sætter tingene på spidsen.

14. Anders Bay, Tips-Bladet, for fornyelse af et traditionsrigt blad, Tips-Bladet. Han har med et imponerende engagement og stor dygtighed formået at omlægge den redktionelle linje paa TipsBladet, saa Danmarks Fodboldblad nu fremstår langt skarpere, mere nyhedsorienteret og klart mere dagsordensættende end før hans ankomst som chefredaktør. Samtidig har Anders Bay formået dette uden de store nyansættelser, men ved at udnytte et stort 'hvilende' potentiale i den allerede eksisterende redaktion..........................................
Kriterierne:
"Danske Sportsjournalister hylder hvert år i forbindelse med foreningens generalforsamling i marts "Årets Sportsjournalist".

Titlen gives, efter indstilling fra medlemskredsen og efter afstemning i foreningens bestyrelse, til et eller flere medlemmer, der i det forløbne år har udmærket sig ved en opsigtsvækkende og betydende journalistisk indsats i ord eller billeder, og som gennem sin præstation har skabt respekt om dansk sportsjournalistik samt højnet branchens anseelse og troværdighed.

Da der er tale om en påskønnelse for en særlig indsats i det forudgående år, kan prisen godt tilfalde et eller flere medlemmer, der tidligere er blevet hyldet som "Årets Sportsjournalist.