Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ny bog om Real Madrid

Torsdag d. 30. marts 2006

Bo Kampmann Walther
MADRIDISMO
En bog om Real Madrid

Real Madrid er et fascinerende fænomen. Det er en fodboldklub, men det er også et varemærke med global rækkevidde. Det er stedet for Los Galácticos og stjernefodbold - udført af Zidane, Carlos, Raul, Ronaldo og Beckham - men det er også hverdag i den spanske Primera Division, hvor FC Barcelona pt. fører an. Real Madrid er Spaniens stolthed, men det er også tusindvis af fodbolddanskeres klub. For ”de hvide engle”, som man kalder holdet, følges og elskes i hver en afkrog af verden. Real Madrid er verdensfodbold i en medietid.

At være på Estadio Santiago Bernabéu, Reals gigantiske stadion midt i Madrid, er som at komme ind i en katedral. Man fornemmer ærefrygten, og instinktivt mærker man, at publikum ikke bare vil have sejre og point. Nej, de vil have espectáculo, det fabelagtige, spektakulære, showet. Real Madrid er sådan en drømmefabrik.

Denne bog, skrevet af lektor, litterat og fodboldfan Bo Kampmann Walther, kommer af en stor kærlighed til Real Madrid. Han er fan, det indrømmer han, Real Madrid-nørd. Men bogen er andet og mere end en hyldest til en fodboldklub; den er et forsøg på at komme på nært hold af selve fænomenet Real Madrid. Hvad gør det så stort? Hvad er det fodbold kan, som gør den større end religion, mere kraftfuld end politik og mere dramatisk end en spillefilm?

Real Madrid er et hus, der hviler på tre søjler: legenderne, mediemaskinen og sporten. Bo Kampmann tager turen omkring alle delene og fortæller således både den gamle som den nye historie: ikke mindst om tiden efter den nye præsident Florentino Pérez’ spektakulære komme, hvor Real Madrid både sportsligt og kommercielt har nået nye højder og på mange måder har indstiftet en ny orden i globalfodboldens hierarki. På banen med troldmanden Zinedine Zidane som omdrejningspunkt; uden for med David Beckham som fluepapir for medierne.

Madridismo er en bog, der skal læses for sin begejstring og fortolkning af et fodboldfænomen, der foregår lige så meget på grønsværen som inde i vores hoveder. Og så kommer den naturligvis også omkring den danske vinkel i form af Michael Laudrup og Thomas Gravesen.

Facts:
Titel: Madridismo - En bog om Real Madrid
Forfatter: Bo Kampmann Walther
Sider: 200
Pris: 199,- (vejl.)
Udkommer: 8. april

For yderligere informationer, interview eller interesse, er du velkommen til at kontakte mig.

De bedste hilsener

Josephine Michau

ArtPeople/People'sPress
jmic@artpeople.dk
+45 7221 5246

<>