Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Steen Ankerdal tabte kampvalget

Lørdag d. 8. april 2006

Det lykkedes ikke for Steen Ankerdal at blive Danmarks første formand i UEPS, den europæiske udgave af AIPS.

I kampvalget med Jerzy Jakobsche fra Polen gik polakken af med sejren.
20 stemte for polakken, mens 13 stemte for Steen Ankerdal.
Ud over de 32 lande, der var registreret, kom Rumænien til i sidste øjeblik.

Steen Ankerdal havde ellers et mere klart og langt bedre oplæg i sin præsentation end polakken, men det kom til at spille en afgørende rolle, at Jerzy Jakobsche har dyrket sit lobbyarbejde i flere dage her i Dublin, mens Steen Ankerdal først ankom til anden del af kongressen, valget, pga. arbejde for Kanal 5.

- Vi har brugt de seneste 2-3 år på - i samarbejde med de andre nordiske lande - at forsøge at ændre tilstandene i UEPS og AIPS. Vi har fremsat klare forslag, men de blev jævnet med jorden ved afstemningen. Vi har tilbudt at tage et ansvar ved at stille op til flere fremtrædende poster. Præsidentvalget var også krystalklart. Vi må konstatere, at vi har en anden opfattelse af vort fag end mange andre lande. Det er gået demokratisk til. Jeg beklager mig ikke. Jeg har ikke brugt tiden på at sende foto af mig selv eller løbe rundt og lave lobbyarbejde. Det er ikke min stil. Nu må vi tage konsekvensen af, at andre har en anden opfattelse af UEPS' opgaver og rolle end os. Vi skal ikke bruge ret meget krudt på det i fremtiden, sagde Steen Ankerdal.

Gianni Merlo, præsident for AIPS, var til stede i Dublin torsdag og fredag, og selv om han bebudede, at han ikke ville blande sig i præsidentvalget, var de delegerede, vi talte med, overbevist om, at Merlo ønskede polakken som præsident for UEPS.
- Det vil være mere bekvemt for Merlo, så han kan styre både AIPS og UEPS fra sin position som AIPS-præsident, sagde en af de delegerede.
- Der er ingen tvivl om, at Merlo har spillet en større rolle, end han gav udtryk for på forhånd, og vi må erkende, at Merlo ikke er den AIPS-præsident, vi havde forestillet os. Jeg fortryder dog ikke, at vi stemte på ham. Den anden kandidat var franskmanden Alain Luchtenfichter, og havde det været bedre? Det mener jeg ikke, sagde Steen Ankerdal, der tog sit nederlag med oprejst pande.
Andre var mere skuffede end Steen Ankerdal over hans nederlag i præsidentvalget.

Som en anden udtrykte det:
- Hvordan kan polakken få 20 stemmer? Han har aldrig betrådt talerstolen i hverken AIPS eller UEPS. Han har ikke deltaget i halvdelen af møderne i UEPS-bestyrelsen. Han har været vicepræsident i UEPS, og på den post har han ikke udrettet noget, men har været en del af Leif Nilssons stil med ikke at foretage sig noget som helst. Jeg kunne forstå, hvis Steen Ankerdal havde tabt til en mand som Hans-Joachim Zwingmann fra Tyskland, men den lille polak er helt uden visioner. Det bringer ikke UEPS en døjt videre. Tværtimod. De nordiske lande stod sammen om at få Leif Nilsson udskiftet på formandsposten, men de har fået en formand, der bliver endnu mindre værd for UEPS, og vi har fået en østeuropæisk og Balkan-styret UEPS-ledelse.

Da polakken var blevet valgt, gik han på talerstolen og takkede og lovede, at han ville afvikle en indefodboldturnering for journalister i Polen.

Var det det, sportsjournalister fra 33 lande var taget til Dublin for at opnå?

Da Steen Ankerdal havde tabt kampvalget, trak både den norske repræsentant Tom Grönvold, den islandske Adolf Erlingsson og Steen Ankerdal sig fra valget til de andre bestyrelsesposter.

- Jeg ønsker ikke at stå som en dårlig taber, sagde Steen Ankerdal. Livet går videre, og nu kan vi koncentrere os om alle de opgaver, vi har i Danmark. Der er nok at tage fat på.

Der var kampvalg til vicepræsidentposten.
Kroaten Jura Ozmec vandt med 18-13 mod franskmanden Jean Paul Savart.

Til UEPS-komitéen valgtes:

Jerzy Jakobsche, Polen - præsident

Jura Ozmec, Kroatien - vicepræsident

Morley Myers, England - generalsekretær

Yannis Daras, Grækenland - kasserer

Bestyrelsesmedlemmer og deres stemmetal:

Murat Agca, Tyrkiet - 25

Rik Lamoral, Belgien - 25

Jimmy Magee, Irland - 24

Günter Pfeistlinger, Østrig - 20

Lev Rossolik, Rusland - 20

Hans-Joachim Zwingmann, Tyskland - 14

Sven Sommer, Estland - 13

Efrem Efremov, Bulgarien - 12

.........

Der var to valgrunder. Først blev de fem, der fik mere end 17 stemmer, valgt.
Dernæst skulle de tre sidste vælges ved almindeligt flertal.
Tre personer fik hver 12 stemmer.
Ifølge UEPS' regler skulle den person med størst anciennitet i UEPS have pladsen, men ingen havde været med før.
Derfor var næste bestemmelse afgørelse.
Den sagde, at den ældste skulle have pladsen.
Og da Efrem Efremov, Bulgarien, på 52 år var ældre end Jean Paul Savart, Frankrig, og Rok Tamse, Slovenien, gik pladsen til den bulgarske repræsentant.

Leif Nilsson blev udnævnt som æresmedlem af UEPS for sine 12 år i ledelsen.

I flyet hjem fra Dublin sad vi og kiggede i SAS-magasinet.
På en af de første sider fandt vi en annonce fra et firma ved navn KARRASS. Annoncen lød:
"In business you don't get, what you deserve, you get, what you negotiate".
Mere rammende kunne det ikke siges om kongressen i Dublin.