Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Bent K. Rasmussen er død

Tirsdag d. 11. april 2006

Dødsfald

En kær kollega, fotograf Bent K. Rasmussen, døde i morges af kræft i lungerne. Han blev 70 år.

Bent K. havde gennem de seneste par måneder været mærket af sygdom, men typisk for ham knoklede han lige til det sidste, selv om han havde det skidt.
Kort før sin død leverede han billeder til unionsbladet "Københavnsk Fodbold", og netop i denne uge er det nye nummer af "Dansk boksning" udkommet med masser af Bent K.-fotos fra de danske boksemesterskaber i Esbjerg i sidste måned. Billederne viser, at Bent K. var professionel til det sidste. Kvaliteten af hans boksefotos fra DM var som altid helt i top.

Bent K. Rasmussen stoppede på B.T. den 31. oktober 2002 efter 46 år, men fortsatte som manden bag kameraet.
I år har vi bl.a. mødt ham ved de jyske boksemesterskaber i Vejle, hvor han på sin karakteristiske facon sluttede med at sige "Nå, vi ses til de danske mesterskaber i Esbjerg".

Efter at være pensioneret fra B.T. leverede han billeder til bøger om københavnsk fodbolds historie og om volleyballforbundets historie. Han havde et tæt samarbejde med journalist Niels Rasmussen. Han var også meget involveret i ældrearbejdet i Hvidovre Kommune.

Bent K. Rasmussen var både en topprofessionel fotograf og en hyggelig og dejlig kollega, der altid havde et blink i øjet og en god historie i ærmet. Han var hjælpsom som få, og han var vennernes ven.
Hvis man behandlede Bent K. Rasmussen med respekt, vidste han ikke alt det, han gerne ville gøre for at hjælpe. Omvendt blev han meget skuffet, hvis han følte, at nogen udnyttede ham. Sådan havde han det med et par af de personer, der i hans aktive karriere betød meget for ham.

Bent K. Rasmussen nåede at dække otte olympiske lege, ligesom han havde linsen rettet mod adskillige slutrunder i fodbold og store kampe i professionel boksning. Han er den fotograf, der har taget flest billeder af danske prof-boksere med Brian Nielsen i spidsen.
Han startede som 20-årig, da han som nyuddannet portrætfotograf kom ind med Århus-båden og blev ansat på B.T., og han levede op til de gamle ord om, at han mødte kl. 7 og gik hjem, da han fyldte 67.
Fru Ingelise vænnede sig hurtigt til, at Bent K. også var gift med sit arbejde.

Det var typisk for Bent K. Rasmussen, at han ikke kunne slippe arbejdet som aktiv fotograf, da han stoppede efter 46 års arbejde. Han fortsatte med at hjælpe kolleger og venner, og han var aktiv til det sidste.
Derfor kom budskabet for os, der mødte ham på opgaver gennem en menneskealder, og som ikke har oplevet ham hverken syg eller passiv, som et stort chok. Vi synes jo lige, vi har været på arbejde sammen med ham i boksehallen.
Han var også trofast deltager ved Danske Sportsjournalisters generalforsamlinger gennem mange år.

Bent K. Rasmussen var en legende som dansk sportsfotograf, og hans centrale rolle med kameraet og de muntre historier om ham betyder, at han vil være samtaleemne hos vennerne i mange år fremover.

Tommy Poulsen