Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Flemming Thor fylder 60 år i dag

Onsdag d. 20. september 2006

Flemming Thor Madsen, tidligere formand for Danske Sportsjournalister, runder et skarpt hjørne i dag.
Den store 60 års dag foregår dog yderst fredsommeligt - medmindre gode venner laver om på hans planer.
Flemming Thor Madsens liv har været sport.
Han blev klubmester i double i bordtennis.
Han vandt Lolland-Falster-mesterskabet i håndbold for juniorer med NFH - med den senere landsholdsmålmand Kay Jørgensen som holdkammerat. Måske var det forklaringen på, at de vandt.
Og så vandt han flere LFBU-mesterskaber i fodbold med B1901, det første i drengerækken i 1960.
I 1965 vandt Thor og co. det uofficielle danske mesterskab for talenthold, og det fik ham til at skrue ned for de andre sportsgrene.
Debutkampen på B1901's førstehold endte 4-4 mod Ikast i 1966.
Det blev til ialt 125 divisionskampe for B1901, inden han skiftede til Næstved. Her var pokalfinalen i 1973 højrepunktet og samtidig en af de største skuffelser. Randers Freja vandt nemlig med 2-0. Vi kan afsløre, at Flemming Thor ikke blev journalisternes pokalfighter. Det blev trykkeridirektøren fra Randers, Helge Vonsyld.
I 1975 var Thor med til at vinde bronzemedalje med Næstved, slået af to sjællandske hold Køge og Holbæk, og i 1977 spillede han sin sidste kamp på topplan - hvis man altså ikke betragter old boys fodbold som elitesport.

Flemming Thor Madsen blev udråbt som "Danmarks bedste 12. mand".
Et utal af gange kom han på banen og scorede.
Kurt Nielsen, der senere blev landstræner, kaldte endda Thor for "verdens bedste 12. mand", men det vil en vis herre fra Liverpool nok protestere imod.

Hans liv som journalist startede i begyndelsen af 70'erne. Han tillod sig at kritisere den lokale avis' sportsmedarbejdere for dårlige fodboldreferater.
Det gik Thor på samme måde som Jørgen Mylius på Danmarks Radio:
"Jamen, så vis, hvordan det skal gøres.", sagde NY DAG.
Som sagt, så gjort.
Kort efter fik Thor tilbudt en elevplads af lokalredaktøren i Nykøbing Falster, Poul Henrik Pedersen, der senere blev borgmester.
Fra Sydhavsøerne kom han til Næstved Tidende.
Det blev til 22 år som sportsredaktør på Næstved Tidende (senere A/S Sjællandske Dagblade), inden han i 1997 tog springet til Ekstra Bladet, hvor han i dag er Danmarks førende ishockeyekspert.
Han har dog også skrevet en del om fodbold, primært omkring 1. divisionsholdene, og har også redigeret det flotte jubilæumsskrift, som B1901 lavede i forbindelse med 100 års jubilæum. Årstallet - gæt selv - rigtigt. Det var 2001.

Flemming Thors entré i Danske Sportsjournalister skete via posten som regionsformand på Sydsjælland. Han kom med til Nordisk Kongres, og det nordiske arbejde blev lidt af et hjertebarn for ham. Han kom i bestyrelsen og røg videre ind på formandsposten i fire år fra 1999 til 2003.
Det var med blødende hjerte, Thor valgte at stoppe i bestyrelsen. Hårdt presset indrømmer han, at han tiltider savner det gode kammeratskab med bestyrelseskollegerne, men han mente selv, han stoppede i tide.
Nu bruger han fritiden til at løbe, helst med fodboldstøvler på. Det er blevet til et par danske mesterskaber for old boys og en landspokalsejr for old boys samt et sjællandsk mesterskab for veteraner, men modstanden er ikke, hvad den har været, efter at Søren Olsen er stoppet i Køge.

Flemming Thor Madsen har gode journalistiske evner, men de overgås trods alt af hans menneskelige kvaliteter.
Han er ikke nogen rå børste, der misbruger sine kilder til kioskbaskere. Det dokumenteres bedst ved, at landstræner Morten Olsen, der tog hans plads som højre wing på B1901' førstehold - det har Thor for længst tilgivet ham - er en af hans allernærmeste venner. Landstræneren kan fortælle Thor fortrolige inside-historier om alt fra journalisternes optræden til Gravesens eskapader i landsholdslejren, uden at han risikerer, at de bliver misbrugt.

Thor er rar og hyggelig at være sammen med. Han er hjælpsom. Han er en mand, man kan stole på. Han trak et stort læs i bestyrelsen, ikke kun i de fire år, han var formand, men i høj grad også forinden, og var en dynamo i det nordiske arbejde. Han skabte en god atmosfære i det daglige arbejde, så ingen følte, at det var et surt slid.
Når han siger ja til en opgave, ved man, at den bliver løst - og så har han en herlig smittende humor. Hans store grin var med til at inspirere bestyrelseskollegerne. Vi savner ham fantastisk meget i det daglige bestyrelsesarbejde, hvor ikke alt er lige til at grine ad.

Familien består af fru Lis og børnene Susan og Thomas, der får rigeligt at se til med at fejre familiens overhoved på Lærkevænget 12 i Næstved i dag.
Danske Sportsjournalister kunne godt finde på at dukke op med et par overraskelser.

Af frygt for, at ovennævnte kommer til at lyde som en nekrolog, skal jeg lige slutte med at indskærpe, at eks-formanden er sprællevende og i fantastisk god form. Det beviste han i mandags, da han gik på banen og vandt alle sine kampe - endnu engang.
Til lykke til en fødselar, der stadig er i fin form - og skulle nogen komme i tvivl, når de ser ham, så er det altså 60 år, han fylder i dag.

Tommy Poulsen.