Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

TvDanmark og TV-fodbold

Torsdag d. 31. august 2000

Alle snakker om TvDanmarks muligheder for at sende landskampen Island-Danmark på fredag.

Her er, hvad TvDanmark skriver på sin egen hjemmeside
www.tvdanmark.dk


TvDanmark 1 forsvarer sine fodboldrettigheder ved engelsk domstol

Independent Television Commission (ITC), som er den britiske myndighed, der regulerer TV-området i England, har afvist TvDanmark 1s ansøgning om at få det nødvendige samtykke til, at TvDanmark 1 med eneret kan live-transmittere fra det danske fodboldlandsholds udebanekampe i den kommende kvalifikationsturnering til VM i 2002. Den første kamp spilles nu på lørdag den 2. september 2000, hvor Danmark møder Island på udebane i Reykjavik. TvDanmark 1 har besluttet at få prøvet ITC's afgørelse i en høring ved High Court.

TvDanmark 1's administrerende direktør Jesper Sehested Lund, kommenterer ITC's beslutning således:

"Jeg er skuffet og uforstående over for beslutningen. Som vi fortolker de gældende britiske regler på området, er det således fortsat min overbevisning, at TvDanmark 1 har opfyldt de nødvendige betingelser for at kunne opnå ITC's samtykke. Jeg må dog konstatere, at ITC ikke deler denne opfattelse, og altså har en anden fortolkning af reglerne. Det er den forskellige fortolkning af det engelske regelsæt, som vi på baggrund af en juridisk vurdering fra vores advokater, har besluttet at få prøvet ved en høring ved High Court i London".

TvDanmark 1 har ingen yderligere bemærkninger til sagen, før der foreligger en endelig juridisk afgørelse. Høringen ved High Court i London finder sted fredag den 1. september.

Mikkel Faurholdt
Informationschef
70 10 10 10