Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Akkreditering til OL

Søndag d. 7. januar 2007

Til sportsredaktionerne

Hermed den endelige fordeling af akkrediteringer til OL 2008 i Beijing, foretaget i samarbejde mellem Danske Sportsjournalister og olympisk komite..

Med den tildelte kvote på 27 journalister og 7 fotografer er det ikke alle ønsker, der har kunnet opfyldes.

Derfor er der også lavet en prioriteret venteliste, som træder i kraft, såfremt nogen akkrediteret skulle melde fra, inden OL i Beijing om halvandet år.

I vil på et senere tidspunkt blive bedt om at sætte navne på de tildelte akkrediteringer, og udfylde de sædvanlige akkrediteringsskemaer. men her og nu har det handlet om at fordele den kvote, som

Danmark fik tildelt - og som vi med DOK's hjælp fik hævet med fire specialakkrediteringer, der kun gælder til sejlsport henholdsvis ridning, der ikke foregår i Beijing.

Sammenlagt har Danmark 39 akkrediteringer - fem mere end til OL i 2004.

Når denne såkaldte "accreditation by number" er foregået et halvt år tidligere end normalt, er det en konsekvens af, at de kinesiske arrangører har starter proceduren cirka seks måneder tidligere end "normalt". Men i særdeleshed, at akkrediteringen er en forudsætning for at kunne booke værelser i presselandsbyerne eller på hoteller - allerede i løbet af 2007.

På baggrund af Eline Andersens besøg i Beijing i november 2006 - og deltagelse i det første seminar om medie-forholdene til OL 2008 - er det vor opfattelse, at det vil være en god ide at booke ophold i en af de presselandsbyer, der etableres til Legene. Pladserne her fordeles så vidt vi kan se efter først til mølle-princippet.

Læs mere herom i vedhæftede information fra DIF/DOK, der viser, at vi kan starte booking nu, hvor akkrediteringerne er fordelt.

Information følger så snart som muligt.FORDELINGEN af akkrediteringer til OL 2008:E (journalist) Ep (fotograf Es og Eps (special-journalist og special foto)Berlingske Tidende. 2 1

BT 2 1

Jyllandsposten 3 1

Dato 1 0

Ekstra Bladet 3 1

Herning Folkeblad 1 0

Fyens Stiftstidende 1 0

Her og Nu 1 0 1 specialfotograf til sejlsport

Jydske Vestkysten 1 0

KunSport 1 0

Nordjyske Stiftstid 1 0

Politiken 4 1 1 specialjournalist til ridning

Ritzau 4 0 1 specialjournalist til sejlsport

Preben B. Søborg 0 1

Se og Hør 1 0

Scanpix 0 1

Aarhus Stiftstidende 1 0

Bådmagasinet 1 specialjournalist til sejlsport

Polfoto 1 specialfotograf til sejlsportI alt 27 7 5 specialer - samlet 39 akkrediteringer.For det tilfælde, at akkrediteringer skulle komme retur, fordeles de efter vedstående venteliste.

Aviser, der måtte komme i en situation, hvor tildelte akkrediteringer ikke skal bruges, opfordres indtrængende til straks og hurtigst at melde tilbage til Eline Andersen, DIF, eller Steen Ankerdal, DS, så andre kan få glæde af akkrediteringen.

Venteliste til fordeling af akkrediteringer, der måtte komme retur:

Fotografer (Ep):

1. Fyens Stiftstidende

2. Herning FolkebladJournalister (E)

1. Jydske Vestkysten

2. Nyhedsavisen

3.Nordjyske

4. PolitikenVenlig hilsenDanske Sportsjournalister

Steen Ankerdal