Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Højmark fylder 50

Onsdag d. 4. oktober 2000

En af de mest hjælpsomme kolleger, man kan forestille sig, Jørn Højmark fra Politiken fylder 50 år på lørdag den 7. oktober.

Jørn Højmark er en kendt skikkelse blandt danske sportsjournalister. Første gang de fleste stødte på ham, løb han rundt og indsamlede resultater og 20 kroner-sedler i sin private sweepstake.
Det hændte indimellem, at præmierne blev uddelt til vinderne.

Senere var han dynamoen bag Humørbussen 1988 i Tyskland. Han planlagde EM-turen for de danske sportsjournalister, så de var ved at glemme, at Danmark spillede tre elendige kampe. Opholdet i Düsseldorf er stadig historisk. Ikke mindst afskedsfesten, hvor Højmark sørgede for, at der kom omkring 50 tyske gæster - alle kvinder - og fem minutter før festen kom Højmark i tanker om "Hov for pokker, de taler sgu tysk".

Kollegerne viste deres taknemmelighed ved at samle ind til en gave til Højmark - et kamera. Det har man siden forbandet på Politiken, hvor Højmark ved enhver mulig og umulig lejlighed tilbyder at præsentere omkring 250 lysbilleder af uensartet kvalitet.

Højmark har også været en populær arrangør af julefrokosterne på Politikens sportsredaktion, bl.a. da han sendte hele flokken til Odense og Næstved. Det tales der stadig om.

Højmark har aldrig været med på en udlandstur, hvor man ikke har lagt mærke til ham. Toppen er dog stadig, da han ville vise vennerne sine nye håndjern - og havde glemt nøglen hjemme i Ishøj. Det opdagede han uheldigvis først, da han havde taget håndjernene om sine hænder!

Højmark er uddannet politibetjent, og han kører stadig bil, som om han var en dansk udgave af McCloud på udrykning gennem New Yorks gader.

Han har altid været parat til at hjælpe Danske Sportsjournalister - som i 1996, da han sørgede for det idylliske sted ude på landet ved EM i England, hvor mobiltelefoner ikke virkede, og hvor telefonerne på hotellet kostede det samme som hotellet.

Senest har han tilbudt sin arbejdskraft ved at gå med i arbejdet op til Nordisk Kongres. Her er Højmark med i udvalget. Det har stor betydning, da Højmark taler flydende svensk med en accent, som volder svenskerne en del problemer.

Han er også en kendt og hjælpsom skikkelse, når han optræder i den fine UEFA-jakke som Frits Ahlstrøms forlængede arm. Højmark styrede pressecentret i Rotterdam, og det var ikke mindst hans fortjeneste, at det virkede bedre end de andre.

Højmark har fart på - både bag rattet, og når han ikke har noget styr.

Han er stolt af sin by - Ishøj - årets by 1998.
Han er en skrap arrangør af alt, hvad der rører sig, ikke mindst skiferier.
Og så er han altid med til landskampene som Politikens helt uundværlige medarbejder.
Fredag er der reception kl. 15-17 på Danhostel, Ishøj Strand Vandrerhjem, og næste morgen sidder han i flyet med kurs mod Belfast, hvor han allerede har fået mange venner i det lokale politikorps fra et par tidligere episoder. De glemmer aldrig "the great dane, Highfield".

Jørn Højmark optræder som delegationsleder på Politikens rejsehold i Danmark Rundt. Her er "den gule fare" klar med dugfriske tillæg til tilskuerne, og Højmark stiller velvilligt op til interviews fra den store scene. Han har dog også ansvaret for den store sorte port, som rytterne kører gennem, og som vælter tre gange hvert kvarter.

Højmark er toastmaster for Politikens enestående seance efter Danmark Rundt i det kinesiske tårn i Tivoli - naturligvis med lysbilleder - og så er det en fast tradition, at sportsredaktøren Rasmus Bech hylder sin trofaste og betroede medarbejder.
Rasmus Bechs værste skældsord lyder:
"Du er værre end Højmark".

Højmark er det, som tyskerne kalder "Dauerläufer". Hans eneste usynlige handicap er, at han hører dårligt på det ene øre, men vi har endnu ikke fundet ud af, hvilket øre der er tale om, og det hævdes, at han altid hører, hvad han vil høre.

Hans loyalitet led dog skibbrud i det forløbne år, da han for første gang ikke deltog i Humørbussen - hans egen opfindelse. Forklaringen var natyrligvis, at han havde andre fisk i søen - nemlig som UEFA-guide i den nydelige jakke.

Jørn Højmark præsterede for få år siden at fejre 25 års jubilæum på Politiken, hvor han har masser af gøremål - altid i bladets tjeneste.
Han har altid været en tro soldat mod den levende avis.

Danske Sportsjournalister sætter stor pris på Jørn Højmark.
Vi vil gerne ønske ham hjerteligt til lykke - det kontante bevis følger på fredag - og han fortjener en storslået reception på fredag i Ishøj.

For at du ikke skal holde dig tilbage, kan vi røbe - omkring receptionen - at Højmark ikke, så vidt vi er orienteret, agter at vise lysbilleder ved denne lejllighed.