Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Sejr for TvDanmark 1

Torsdag d. 5. oktober 2000

Pressemeddelelse
Torsdag den 5. oktober 2000


TvDanmark 1
vandt i High Court

Her til formiddag faldt der dom i Court of Appeal ved High Court i London i sagen om TvDanmark 1s rettigheder til at sende det danske fodbold-landsholds kampe på udebane i VM-kvalifikationsturneringen.

Juridisk er sagen krystalklar, og dommen er enstemmigt blandt rettens tre dommere. Konsekvensen er, at TvDanmark 1 nu kan sende landsholdsfodbold til danskerne.

- Jeg er utrolig glad for sagens udfald. Det viser, at TvDanmark 1 har haft ret gennem hele forløbet. Vi har hele tiden stået med en god sag, og der er end ikke den ringeste tvivl i hverken dommens præmisser eller konklusion, siger TvDanmark 1s adm. direktør, Jesper Sehested Lund.

- Det har aldrig været meningen med EU-direktivet, at offentlige tv-stationer som DR og TV2 blot kan lurepasse og tro, at de i sidste ende kunne få rettigheder til langt under markedspris. Faktum er, at DR og TV2 – de eneste stationer, der kan ses af alle danskere – har forsømt chancen for at købe kampene. Denne sag må lære DR og TV2, at man intet vinder ved at sidde med hænderne i skødet, siger han.

Baseret på dagens afgørelse i Court of Appeal bør det nu være en formssag, at TvDanmark 1 får det nødvendige samtykke til at transmittere kampene.

For yderligere oplysninger:
Adm. direktør Jesper Sehested Lund

Kontakt:
Informationschef Mikkel Faurholdt tlf.: 70 10 10 10 eller mobil 21 71 96 64.