Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Pris til Tommy

Torsdag d. 8. juli 1999

Tommy Troelsen, der ikke lægger skjul på sin mening om sin fyring på DR-sporten, har fået en velfortjent opmuntring i en tid, der formentlig ikke er verdens sjoveste for 60´ernes danske fodboldtroldmand.
Knud Lundberg-prisen, der uddeles med vægt på dyder som fairness, leg og sans for holdspil, uddeles lørdag den 17. juli kl. 15.30 på Horbelev Stadion til René Henriksen - men "Lundberg-komitéen" har i år valgt at uddele en særlig ærespris - og den går til Tommy Troelsen for hans eminente formidling og forståelse af fodboldens finurligheder.
"Han har ikke alene været en nydelse som aktiv, men også som formidler af spillets sjæl. Det var ham, der først tog os i hånden og ved hjælp af tavler og tuschpenne forklarede, hvordan spillet var bygget op. Det er stadig ham, der kan udlægge teksten i fodboldspillet, lyder komitéens begrundelse for denne ærespris.
Sammen med æren følger 10.000 kr.

Knud Lundberg har ikke bare betydet noget specielt for Tommy Troelsen. De to var også fodboldens professorer på banen i hver deres generation, så det er en hæder fra den ene professor til den anden.
De to er gået over i fodboldhistorien som to af de langsomste topspillere i dansk fodbold nogensinde, men når de alligevel blev store berømtheder, skyldtes det en blændende teknik og en fodboldhjerne, som de begge senere har benyttet som kommentatorer i den danske sportspresse.
Begge er iøvrigt medlem af DS.

Et varmt til lykke til Tommy Troelsen fra Danske Sportsjournalister - og der bliver tale om et dobbelt til lykke, for Tommy Troelsen har nemlig 59 års fødselsdag på lørdag.